Niko Lehtiranta Superstock 600 Suomen mestariksi ja Rasmus Nurmi kolmanneksi kokonaispisteissä

Kauden 2023 viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna uudella pidennetyllä Alastaron moottoriradalla. Jännitystä riitti, kun oli aika ratkaista Suomen mestaruus hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Välillä vettä saatiin kaatamalla, mutta välillä se aurinkokin näyttäytyi ja koko sunnuntai päästiinkin ajamaan kuivankelinrenkailla. Hienon lisäyksen kisaviikonloppuun toi se, kun maailmallakin kiertäneet kisakuskit Kenny Koskinen ja Peetu Paavilainen osallistuivat myös SuperStock-luokan ajoihin.
Torstai ja perjantai meni lähinnä uuden radan opettelussa, mutta lauantaina päästiin jo tositoimiin. Rasmus Nurmi oli vielä torstain lepäämässä flunssan vuoksi.


Aika-ajot ajettiin kuivuvalla radalla, kuivankelinrenkailla. Niko Lehtiranta 3. Matias Kesti 4. Rasmus Nurmi 5. ja Tuomas Kesti 7.
Lauantain kilpailu käytiin sadekelirenkailla, kuivuvalla radalla. Kilpailussa Matias Kesti taisteli hienosti 1. sijasta johtaen kilpailua aina viimeiseen mutkaan asti, jossa Kenny Koskinen kuitenkin pääsi vielä ohitse. Matias maaliin sijalla 2. Rasmus ja Tuomas ajoivat hyvän ja tasaisen kilpailun, maalissa sijalla 5 ja 6. Nikolla oli ensimmäisessä kilpailussa murhetta takaiskarin kanssa, mutta varmistellen tämäkin riitti jo mestaruuteen, maalissa sijalla 8.


Sunnuntain kilpailu päästiin ajamaan kuivalla radalla. Matias otti tässäkin hienon lähdön ja oli hetken aikaa sijalla 1, kunnes Kenny ohitti ja ampaisi kaikilta muilta karkuun. Myöhemmin Matias joutui antamaan muillekin vähän tilaa ja maaliin tuli sijalla 5. Niko pystyi ajamaan toisessa kilpailussa huoletonta ajoa mestaruuden jo varmistettua, ajaen kuitenkin tiukkaa kisaa toisesta sijasta Peetu Paavilaisen kanssa. Maaliin tultiin sijalla 3. Rasmus Nurmi sai myöskin hyvän startin ja ajoi jonkun aikaa sijalla 3, maaliin kuitenkin sijalla 6. Tuomas jäi hieman top 6 vauhdista, ollen kuitenkin maalissa sijalla 7.

Kaiken kaikkiaan kausi 2023 oli hyvä. Niko ajoi varmaa suoritusta, josta palkintokin oli sitten hallitsevalle Suomen mestarille se kaikista kirkkain. Rasmuksella oli hyvin nousujohteinen kausi, koko ajan ajoissa parannettiin ja ajo näytti kerta kerralta helpommalta ja mukavalta. Matiaksella vauhtia riittää, mutta harmillisesti muutama kaatuminen lyhyessä kaudessa syö pisteitä liikaa. Tuomas oli armeijan harmaissa, mutta palo ajamiseen on edelleen tallella. Nyt huilataan vähän ja mietitään mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

 

Niko Lehtiranta:
Haastava viikonloppu kaikin puolin, treenit ajettiin kaikki sateella ja kisat kuivalla, pyörän säätöjen kanssa oli isoja vaikeuksia, kun kuivalla ei päästy ajamaan, kun vasta aika-ajoihin.
Kärkeen ei ollut asiaa tänä viikonloppuna. Viikonlopusta jäi paljon hampaankoloon, mutta mestaruuteen on hyvä lopettaa SM-sarja!
Isot kiitokset kaikille sponsoreille, kannattajille ja tiimille tästä kaudesta!

Rasmus Nurmi:
Jouduin jättämään torstain treenit väliin flunssan vuoksi ja pääsin vasta perjantaina treenaamaan uudelle radalle. Kisaviikonloppu kokonaisuudessaan oli hankala, kun en ollut päässyt flunssan takia vielä täysin kuntoon. Lauantain kisassa olin viides.
Sunnuntain kisassa sain hyvän lähdön ja ajoin jokusen kierroksen kolmantena, mutta tipuin kisan aikana kuudenneksi, ja näin tultiin myös maaliin.
Tämä vuosi oli toinen Superstock 600-luokassa. Kesän aikana tuli paljon lisää vauhtia ja sunnuntaina varmistui SM-pronssi.
Paljon kiitoksia kaudesta tiimille, mekaanikoille, tiimikavereille ja yhteistyökumppaneille!

Matias Kesti:
Viimeinen kisaviikonloppu Alastarossa sujui hyvin. Pääsin ajamaan vähän kaikissa olosuhteissa ja vauhtia oli ihan hyvin. Lauantain kisassa ajo kulki hyvin, vaikka rata oli puolikuiva. Sunnuntaina ajettiin kuivassa ja vauhti ei ihan riittänyt podium taisteluun.
Kiitos kaikille tukijoille ja tiimille!

Tuomas Kesti:
Viikonlopun tavoitteena oli ajaa ehjät hyvät kisat ja siinä onnistuttiin. Alkuvuosi meni armeijassa ja päätin pitää pienen hengähdystauon mopohommista. Armeijan jälkeen aloin taas treenaamaan kunnolla ja päätin ajaa viimeiset SM-kisat Alastaron uudella radalla. Uusi rata oli todella mielekäs ajettava, mutta samalla myös hyvin vaikea.
Starteissa en pysynyt ihan siinä ryhmässä, jossa ratkottiin podiumsijat. Ehjällä ja varmalla ajolla, ilman ylimääräisiä riskejä maalissa sijat 6&7. Tähän voi olla suhteellisen tyytyväinen, kun huomioi lähtökohdat mun kauden avausviikonloppuun. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan!
Kiitos kaikille mukana olleille ja yhteistyökumppaneille!

Vesa Kallio:
Nikon mestaruus oli tietenkin tavoite, kun tänne Alastarolle lähdettiin ja se varmistui vaikka olikin vähän vaikeampi viikonloppu. Rasmus pääsi hienosti jopa vähän yllättämään, kun kausi oli koko ajan nousujohteinen ja ajat parani jokaisella radalla. Rasmuksellakin olisi ollut ilman Botniaringin kaatumista mahdollisuus taistella jopa hopeasta. Matiaksella vauhti on hyvää ja sillä voi taistella kisojen voitosta, mutta harmillisesti kaatumiset verottivat tätä loppusijoitusta. Kauden aikana kaikki kuljettajat pystyivät taistelemaan kärkisijoista mikä on positiivinen asia. Jatkoa ajatellen tarvitaan isompia harjoitusmääriä ja keskittymistä pieniin yksityiskohtiin, jotta pystytään nostamaan tätä jo olemassa olevaa vauhtia.
Uusi rata sai paljon kuljettajilta kiitosta, pinta ja kaikki oli saatu sulautettua hyvin vanhaan rataan. Tää on hieno uudistus ja lisä suomalaiseen moottoriurheiluun.
Onnittelut mitalisteille ja Alastarossa menestyneille.
Kiitokset kuskeille, tiimille, taustajoukoille ja kaikille meidän yhteistyökumppaneillemme tästä kaudesta!

 

Kuva: Juha Harju / Harjukuvat

 


« Takaisin Uutisiin