Jääradan SM -kisat Pihtiputaalla

Jääradan kauden 2023 viimeiset kilpailut ajettiin lauantaina Pihtiputaalla. Sää suosi, sillä pakkasta oli useampi aste eikä lumisade päässyt yllättämään.

Matias Kestin lisäksi kisalauantaihin päätti ex tempore osallistua myös Vesa Kallio, joka halusi nähdä kuinka vauhtia monen vuoden kisatauon jälkeen riittää. Molemmat kuskit osallistuivat sekä A250 luokkaan, että A450 luokkaan, joten lähtöjä oli yhteensä 4kpl.

Ensimmäinen A250 -luokan lähtö onnistui Matiakselta hienosti, hänen päästyänsä heti startissa ajamaan 4. sijalla. Valitettavasti kisan puolessa välissä Matiaksen eturengas lähti luistamaan ja hän kaatui. Onneksi kuskille ei käynyt mitään ja Matias pystyi ajamaan kisan loppuun, ollen maalissa viimeisenä.

Vesan osalta A250 -luokan ensimmäinen lähtö jäi tekemättä, sillä moottoripyörän takavalo lakkasi lämmittelykierroksen jälkeen toimimasta, eikä Vesa näin ollen saanut osallistua tähän lähtöön.
A250-luokan toinen lähtö sujui Matiakselta jälleen erittäin hyvin ja Matias oli lähdön jälkeen kierroksen ajan 3. sijalla, kunnes joutui myöntymään 4.sijalle. Matias taisteli hienosti ja teki järkevän ajon aivan maaliin asti. Linjat olivat hyvät ja ajo oli varmannäköistä.

Vesa otti toisessa lähdössä hyvän startin ja ampaisi kärkeen. Tatu Lauslehto kuitenkin ohitti Vesan ensimmäisen mutkan jälkeen ja kaksikko taisteli tiukasti kärkisijoista koko kilpailun ajan. Vesa pääsi vielä muutama kierros ennen maalia ohittamaan Lauslehdon ja ohituksen jälkeen sai hieman kaulaa takana ajavaan. Maaliin Vesa tuli 1.

A450 -luokka oli molemmille kuskeille haastavampi. Lähdön jälkeen Vesa oli 5. ja Matias 9. Maaliin kuskit tulivat peräkanaa Vesan ollessa sijalla 6. ja Matiaksen sijalla 7.
Toinen kilpailu tässä luokassa sujui hyvin samanoloisissa merkeissä, kun ensimmäinenkin. Kilpailu oli haastavaa myös pöllyävän lumen vuoksi, jolloin näkyvyys radalla muuttui monessa paikassa erittäin huonoksi. Lähdön jälkeen Matias oli pitkään 4-5 sijoilla ja ajoi hienosti myös Vesan edellä pitkän tovin. Maaliin tultiin järjestyksessä Vesa 7. ja Matias 8.
Kauden kokonaispisteissä Matias oli luokassa A250 sijalla 5. ja A450-luokassa sijalla 7.

Matias:
Isossa luokassa en päässyt omaan parhaaseen vauhtiin, joten tuloksetkaan eivät olleet parhaita. Pikkuluokassa vauhti oli parempi, vaikka ensimmäisessä lähdössä tuli kaatuminen. Ihan hyvä fiilis jäi kaudesta vaikkei mitalejakaan tullut. Kiitos kaikille sponsoreille, kannattajille ja kotijoukoille!

Vesa:
Ensimmäinen A250 lähtö tosiaan jäi ajamatta rikkinäisen takavalon vuoksi. Taisi valo olla yhtä vanha, kun kuskikin, eikä sitten toiminut ihan kuten olisi pitänyt.
Toinen A250 lähtö alkoi sillä, että täytyi vähän katsella rataa missä se nopein linja menee ja Tatu sai tässä pikkasen kaulaakin ekoilla kierroksilla. Sitten kun juonen päästä pääsi kiinni, niin sain Tatun kiinni ja pääsin ohitsekin vielä. Hyvä, että saatiin KTM:lle edes yksi osakilpailuvoitto, ettei ollut pelkästään Rantalan Hondan hallintaa. Pikkupyörällä ajo sujuu vanhasta muistista, mutta isolla pyörällä on kyllä hankalaa, eikä siitä oikein tahtonut tulla mitään. Jälkimmäisessäkin lähdössä jäätiin vähän huonoille asemille, ja näkyvyys oli monessa paikassa todella heikko, eikä kuntokaan tahtonut riittää. Kyllä siinä kaverit laski edessä kovaa ja hienosti vaikka näkyvyys oli mitä oli.
Onnittelut kaikille mitalisteille ja tuplamestari Ossi Rantalalle! On hieno nähdä, että siellä on useampia nuoria nousemassa kärkikahinoihin Ossi Rantalan lisäksikin, mm. Arthon Alanne ja Matias Kesti ainakin. Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan tällä rintamalla.