Kestit mukana Ruotsin SM-sarjassa mahtavilla tuloksilla

Kestit mukana Ruotsin SM-sarjassa mahtavilla tuloksilla

Tuomas ja Matias Kesti päättivät kokeilla, miten ajot sujuvat Suomen sarjan ulkopuolella ja suuntasivat muutamaksi päiväksi Ruotsin Mantorpiin. Ja hyvinhän ne sujuivat, erittäin hyvin. Kisoihin lähdettiin hakemaan kokemusta ja katsomaan kuinka kovia kisakumppaneita muualta löytyy.


Kaikki päivät sujuivat jopa odotettua paremmin, kun veljekset dominoivat kärjessä alusta lähtien. Sää vaihteli ja se toi lisämaustetta ajoihin. Torstain kilpailussa Matias oli ensimmäinen ja Tuomas toinen, perjantaina vuorot vaihtuivat ja Tuomas voitti, Matiaksen tullessa toiseksi, eroa seuraaviin kuskeihin oli useita (kymmeniä) sekunteja.

Tuomas Kesti:
Hyvillä fiiliksillä saatu Mantorp parkin kisat ajettua. Käteen jäi 1 ja 2 sijat, tyytyväinen täytyy olla sijoituksiin.
Torstain kisassa keli oli mitä oli ja Matias oli siinä vahvempi. Rata oli märkä, kun lähdettiin kisaan, siinä sitten sisääntulo kierroksella neljä kuskia nurin ja takas varikolle. Uusinta lähtöön lähdettäessä aurinko alkoi paistaa ja rata kuivua, mutta saderenkailla mentiin. Parin ekan kierroksen jälkeen rata oli jo todella kuiva, ja renkaat alkoivat sulaa alle. Maalissa kuitenkin 2. selvällä erolla eteen ja taaksepäin.
Perjantain kisa menikin sitten aika yksin ajellessa, hyvä startti ja pääsin heti karkaamaan muilta. Kisa oli lyhennetty vielä yhdeksään kierrokseen, koska aiemmassa luokassa kävi paha kaatuminen.
Kaiken kaikkiaan kisoista jäi hyvä fiilis. Varikolla kaikki oli tosi avuliaita ja hyvin järjestetty. Kiitos myös Yamaha SBK Team Scandinavialle, kun autoitte meitä monessa asiassa. Iso kiitos myös sponsoreille lisätuesta tätä matkaa varten, ilma teitä kaikkia ei oltais millään päästy ajamaan näitä kisoja.

Matias Kesti:
Mantorpin kisat on takana ja kisoista jäi hyvä fiilis.
Torstain kisaan lähtiessä rata oli märkä, kesken kisan rata kuivui ja renkaat alkoi sulamaan Se ei menoa haitannut ja ajoin kisan voittoon.
Sunnuntain kisa ajettiin taas kuivalla. Oma kyyti ei ihan riittänyt Tuomaksen vauhtiin joten maalissa toinen.
Kiitos kaikille sponsoreille, tukijoille, mekaanikoille sekä Yamaha SBK Team Scandinavialle tästä mahdollisuudesta!

 

Ajokuvat: Spenningen Direkte

Palkintojenjako: Timo Pohjalainen


« Takaisin Uutisiin