MM-kauden 2022 toinen kisaviikonloppu Assenissa

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2022 jatkui viime viikonloppuna Alankomaissa, Assenin radalla. ”Asseniin on aina mukava saapua, täällä tapaa paljon tuttuja ja Assen on aina ollut vähän niin kuin kotirata meille”, kertoo Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio. Viikonloppu lähtikin nousujohteisesti käyntiin. Lauantain aika-ajoissa Patrick Hobelsberger venyi hienosti sijalle seitsemän, ja Alessandro Zetti sijoittui lähtöruutuun 30.

Lauantain kisan alku oli haastava, sillä Patrick Hobelsbergerin startti epäonnistui ja kisan ensimmäisissä mutkissa hän putosi joukon puolivälin tienoille. Hän sai kuitenkin hienosti uudestaan rytmistä kiinni, ja taisteli itsensä takaisin kärkikymmenikköön. Maaliin Hobelsberger ajoi sijalla kahdeksan, mikä on hänen uransa paras sijoitus MM-tasolla.

Sunnuntain kisaan lähdettiin luottavaisin mielin, mutta päivästä tuli vaikea. Hobelsbergerin startti epäonnistui myös sunnuntaina, ja sen lisäksi kisan ensimmäisessä mutkassa tapahtuneen Cluzelin ja Van Straalen kaatumisen johdosta Hobelsberger ajautui ulos radalta, pudoten sijoituksissa aina joukon hännille saakka. ”Kyllähän siitä ajamisesta varmaan katosi se paras terä siinä ensimmäisten mutkien sählingissä, eikä sitten löytynyt sitä tarvittavaa rutistusta enää”, Vesa Kallio pohtii. Sunnuntain kisassa Hobelsberger ylitti maaliviivan sijalla 16.

Alessandro Zettille Assenin rata oli uusi ja tiedettiin, että rata on ensikertalaisille haastava. Ensimmäinen päivä menikin rataan tutustuessa ja opetellessa. ”Lauantain aika-ajoissa kierrosaika parani jo selkeästi ja ajatuksena oli, että pystymme hyvin taistelemaan saman luokan kuskeja vastaan”, Vesa Kallio sanoo. Valitettavasti Zettin lauantain kilpailu päättyi kaatumiseen jo ensimmäisellä kierroksella.
Sunnuntaina Alessandro Zetti ajoi sijalle 24. ”Lauantain kaatuminen tietysti vaikeutti oppimisprosessia, kun jäi tärkeät kierrokset ajamatta, ja se näkyi sitten sunnuntain vaikeassa kilpailussa. Täytyy nyt tarkkaan analysoida, missä asioissa onnistuttiin Assenissa, ja mitä voisimme parantaa seuraavissa kisoissa Estorilissa”, Vesa Kallio pohtii.

Patrick Hobelsberger:
Perjantai oli haastava päivä, olin päivän päätteeksi jotakuinkin sijalla 16. Olin kuitenkin luottavainen lauantain suhteen, sillä vaikutti siltä, että löysimme pyörään juttuja, jotka auttoivat minua parantamaan ajoani. Aika-ajoissa olin hieman jännittynyt, sillä Aragonissa minulla oli vaikeuksia saada yksittäinen nopea kierros, ja siitähän aika-ajoissa on kyse. Saimme kuitenkin kehitystä aikaan myös tässä asiassa ja se oli mahtavaa, olimme kaikki tyytyväisiä seitsemänteen lähtöruutuun. Olin hyvin luottavainen kisojen suhteen. Lauantain kisassa startti epäonnistui ja ensimmäisessä mutkassa tuli yhteentörmäys, jonka vuoksi ajauduin pois radalta ja putosin sijalle 15. Onnistuin kuitenkin nopeasti nousemaan sijalle kahdeksan, jonka jälkeen kisa päättyikin punaiseen lippuun ja hyvin sujunut kehitys jäi kesken. Sunnuntain kisassa oli vaarallinen tilanne heti startin jälkeen, kun Van Straalen ja Cluzel kaatuivat. Minun täytyi ajaa ulos radalta, etten törmää Van Straaleniin, joka makasi radalla ja se oli kyllä todella vaarallinen tilanne. Samassa tilanteessa Cluzelin pyörä osui minuun ja ajauduin yhä kauemmas radalta, ja päästyäni takaisin olinkin aivan joukon hännillä. Onnistuin kuitenkin tekemään nousun sijalle 16, harmittavasti vain yhden sijan päähän pisteistä. Harmi, että kisa meni näin mutta olen kuitenkin iloinen, ettei kaatumisessa käynyt pahemmin. Innolla lähdetään Estorilin kisaan, toivottavasti siellä on enemmän onnea matkassa, erityisesti ensimmäisellä kierroksella, joka vaikuttaa tällä hetkellä olevan se ongelma. Mutta varmasti löydämme ratkaisun kaikkeen.

Alessandro Zetti:
Viikonloppu oli vaikea minulle uudella radalla. Harjoituksissa minulla oli hyvä fiilis ja aika-ajojen jälkeen odotin, että ottaisimme askeleen eteenpäin, mutta ikävä kyllä kisat eivät sujuneet toivotunlaisesti.

Kiitokset Hartelman Motorenin Torleifille ja Volare Motorenin Jarielle isosta avusta!

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan 2022 seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa, Estorilin radalla 20.–22. toukokuuta.