Kauden 2021 toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Argentiinassa

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2021 toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Argentiinassa, San Juan Villicumin radalla. Viikonloppu lähti hyvin liikkeelle, sillä Kallio Racingin molemmat kuskit olivat hyvässä vauhdissa heti ensimmäisissä harjoituksissa. Radan pito oli selkeästi parempi aiempiin vuosiin verrattuna, mikä oli myöskin positiivista.

Aika-ajoissa Hannes Soomer ajoi sijalle 12, ja Vertti Takala sijalle 14. Takala otti lauantain kilpailuun vahvan startin, nousten heti muutaman sijoituksen ylöspäin. Kisan edetessä hän jatkoi hyvää nousua, ja virheettömän ajon myötä hän nosti itsensä sijalle 10.

Soomerin osalta lauantain kisa lähti vaikeasti käyntiin, ja ensimmäisissä mutkissa tapahtunut törmäily tiputti hänet joukon hännille. ”Kisa oli kokonaisuudessaan aika vaikea Hannekselle, eikä nyt nähty sellaista normaalia yritystä, mitä Hannekselta on totuttu näkemään,” Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio tuumii. Maaliin Hannes Soomer ajoi aivan Öttlin kintereillä, sijalle 12. Sunnuntain kisaan Soomer lähti sisuuntuneena, ja radalla nähtiinkin nyt toisenlaista ajamista. Hän otti heti startissa hienon nousun viidenneksi, ja kävi läpi kisan kovaa taistelua kärkiryhmän kintereillä. Hyvän ajon päätteeksi Soomer sivusi kauden parasta tulostaan, ajaen maaliin sijalla neljä. ”Oli hyvä nähdä, että vaikean lauantain jälkeen Hannes pystyi tekemään hienon ajon sunnuntaina,” Vesa Kallio sanoo.

Myös Vertti Takalan sunnuntain kisa lähti hyvin liikkeelle, ja ensimmäisellä kierroksella hän ajoi sijalla seitsemän, samassa ryhmässä Hannes Soomerin kanssa. Pienen vaihdevirheen takia hän putosi tästä ryhmästä sijalle 11, mutta kovan taistelun jälkeen hän ajoi maaliin sijalle 7. ”Vertti kävi tiukkaa kisaa Van Straalenin kanssa, joka oli lauantain sijoituksissa hänen edellään. Tällä kertaa Vertti ei kuitenkaan antanut hänelle mahdollisuutta, vaan oli hyvän taistelun jälkeen sijalla seitsemän, mikä on kova suoritus täältä. Kaikkinensa tämä oli Vertin paras viikonloppu. Argentiinan reissu oli kokonaisuudessaankin hyvä, ja hyvän kilpailun jälkeen on helpompi lähteä kauden viimeiseen kisaviikonloppuun Indonesiaan,” sanoo Vesa Kallio.

Hannes Soomer:
”Tänä viikonloppuna meillä oli perjantaina ja lauantaina joitakin ongelmia, jotka tiimi onneksi ratkaisi sunnuntaiksi. Ensimmäiseen kisaan verrattuna olimme toisessa kisassa 20 sekuntia nopeampia, mistä olen erittäin iloinen. Siitä on hetki, kun olemme saaneet kisasta kelvollisen tuloksen, ja kaikki tiimissä kyllä ansaitsivat tämän. Nautin ajamisesta, ja olen innokas jatkamaan samaan malliin myös Indonesiassa.”

Vertti Takala:
”Oli aika hyvä viikonloppu kokonaisuudessaan. Muutin vähän omaa tyyliä työskennellä ennen viikonloppua ja se näytti toimivan. Pääsin nopeasti vauhtiin ja nautin ajamisesta koko ajan. Vähän jäi harmittamaan pikku virhe tokassa kisassa, joka tiputti ulos taistelusta top 5 sijoituksista, mutta tyytyväinen pitää silti olla! Kiitos tiimille ja mekaanikoille, jotka tekivät helkkarin hyvää työtä koko viikonlopun!”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kauden 2021 viimeinen kisaviikonloppu ajetaan Indonesiassa, Mandalikan radalla 19.–21. marraskuuta.