Espanjan Aragonissa oli tapahtumarikas kisaviikonloppu

Espanjan Aragonissa ajettiin tänään sunnuntaina ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan kolmas MM-osakilpailu. Lähtökohdat kisaan olivat loistavat, sillä Thomas Gradinger starttasi kilpailuun paalupaikalta ja Isaac Viñales viidennestä lähtöruudusta. Loris Cresson oli aika-ajoissa 17. nopein.

Itse kilpailussa Gradinger sai hyvän lähdön ja oli toisena heti alusta asti. Kärkinelikossa käytiin kovaa taistelua sijoituksista ja välillä Gradinger oli johdossakin, mutta pieni ratkaiseva virhe kilpailun loppupuolella päästi kolme takana ajanutta kuljettajaa ohi, eikä taistelu viimeisillä kierroksilla enää riittänyt tarvittavaan ohitukseen.

”Thomas voi silti olla tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena. Hänen vauhtinsa riittää taistelemaan muiden kärkikavereiden kanssa jopa voitosta”, tiimipäällikkö Vesa Kallio summaa.

Thomas Gradinger:
”Minusta viikonloppu oli melko hyvä. Olimme luottavaisia, aika-ajojen tulos oli mahtava yllätys ja tiimi teki upeaa työtä. Kilpailussa pysyin hyvin kärkimiesten vauhdissa, mutta ollessani johdossa minun oli vaikea pitää hyvää vauhtia yllä ja harmikseni tein muutaman ison virheen. Lopussa minulla oli lisää vaikeuksia, kun renkaiden pito väheni. Mutta kuitenkin, tämä oli ensimmäinen kerta kun johdin kilpailua ja pääsin taistelemaan kärkisijoista, joten loppujen lopuksi olen erittäin tyytyväinen kilpailuun. Nyt jännitetään, mitä Assen tuo tullessaan!”

Isaac Viñales sai myös hyvän startin, mutta ikävä kyllä jo ensimmäisellä kierroksella tapahtui virheitä jotka vaikuttivat koko loppukilpailuun.

Isaac Viñales:
”Huono ensimmäinen kierros pilasi kilpailun, putosin sijoituksissa liian kauas ja onnistuin nousemaan ainoastaan kymmenenneksi.”

”En tiedä, mahtoiko Isaacilla olla vähän liikaa paineita täällä kotikisassa ja sekö sitten johti näihin virheisiin. Nyt tarvitsee vain saada tämä kisa nollattua ja Assenissa yritetään uudestaan”, Vesa Kallio pohtii.

Loris Cresson taisteli koko viikonlopun ajan pito-ongelmien kanssa kylmässä Aragonissa, nousten kuitenkin kilpailussa sijalle 14.

Loris Cresson:
”Viikonloppu oli todella vaikea, taistelimme paljon pyörän renkaiden ja pito-ongelmien kanssa. Kilpailussa yritin parhaani noustakseni kymmenen parhaan joukkoon, mutta se ei ollut mahdollista. Nyt tehdään kovasti töitä, että Assenissa saataisiin taas parempi sijoitus. Nähdään siellä!”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Alankomaissa Assenin radalla jo tulevana viikonloppuna, 12.-14.4.