Kallio Racingille tuottoisa SM-osakilpailuviikonloppu Alastarolta

KALLIO RACINGILLE TUOTTOISA SM-OSAKILPAILUVIIKONLOPPU ALASTAROLTA

Kallio Racing osallistui viikonloppuna ajettuun Alastaron SM-osakilpailuun kolmen kuljettajan kokoonpanolla, kun myös tiimin EM-kaksikko otti osaa kotimaan kilpailuihin oman European Superstock 600-kauden tauon puitteissa. Niki Tuulelle ja Eemeli Lahdelle viikonloppu oli lähinnä testiä, joten renkaina käytettiin samoja seoksia kuin mitä Euroopan kisoissa muutenkin kuluvalla kaudella. Viikonlopusta jäi käteen Nikin tuplavoittojen lisäksi Eemelin vahvat 2. sijoitukset sekä uuteen uskoon laitettu Alastaron rataennätys Nikin toimesta, lukemin 1.19.018. Tiimin naispilotti Jasmin Sarjokselta nähtiin vahva viikonloppu sekä kauden paras sijoitus.

Lauantaina aika-ajot ajettiin osittain märällä radalla yöllisen sateen jäljiltä. Niki starttasi kisaan paalupaikalta, Eemeli puolestaan ruudusta 2, sekä Jasmin Sarjos ruudusta 9.

Lauantain 8 kierroksen kisa ajettiin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä ja se päättyi tuloksin: 1.Niki Tuuli, IMK, Yamaha 10:40.942, 2. Eemeli Lahti, WCRC, Yamaha +2.006, 3. Valter Patronen, HelRC, Suzuki +15.858, 4. Marko Aarnio, HelRC, Yamaha +22.409, 5. Jesse Maikola, WCRC, Yamaha +24.297 ...9. Jasmin Sarjos +30,065

Sunnuntaina lämmin ja aurinkoinen sää jatkui ja kilpailupäivänä paikalla oli yleisöä runsain joukoin. 16 kierroksen kisassa Niki onnistui karkaamaan Eemeliltä ja Valterilta jo ensimmäisten kierrosten jälkeen. Eemeli ylitti maaliviivan vahvana kakkosena, jääden Nikille reilu 10 sekuntia. Jasmin puolestaan ajoi hyvällä ajolla maaliin sijalle 6. Sunnuntain maaliintulojärjestys: 1.Niki Tuuli, IMK, Yamaha 21:21.511, 2. Eemeli Lahti, WCRC, Yamaha +10.723, 3. Valter Patronen, HelRC, Suzuki +21.055, 4. Aki Valkila, HelRC, Kawasaki +42.834, 5. Miikka Kuosmanen, MP-Tuki, Yamaha +44,876, 6. Jasmin Sarjos, MP-Tuki, Yamaha +44.879.

Niki Tuuli: ”Lauantain lyhyessä kisassa Eemeli otti hyvän startin ja pääsi ohi. Pääsin muutamien ohituksien jälkeen kuitenkin johtopaikalle ja maaliin ensimmäisenä. Limiitillä mentiin kyllä koko kisa. Sunnuntain kisassa yritin alussa mennä vähän kovempaa ja onnistuin repimään eroa. Kierrosajat olivat ensimmäisten 10 kierroksen ajan tasaisia ja kovia. Ajaminen oli hyvää, enkä tehnyt yhtään virhettä. Toivottavasti sama jatkuu loppukauden”

Eemeli Lahti: ”Perjantaina ja lauantaina ajaminen tuntui hyvälle ja vaikka pyörä ei ollut säädöiltään ihan mieleinen, pääsin suhteellisen kovaa. Lauantain voittomahdollisuudet kaatuivat Nikin viimeisimpään ohitukseen jossa jouduin väistämään ja jäin pari pyöränmittaa. Sunnuntaina epäonnistuin startissa enkä saanut rytmistä kiinni. En päässyt Valterista riittävän ajoissa ohi ja Niki pääsi karkaamaan.”

Vesa Kallio: ”Tämä viikonloppu todellakin osoitti Nikin ja Eemelin vauhdin olevan sitä luokkaa mitä pojilta odotettiinkin. Tämä oli kuitenkin heille testikilpailu, joten käytimme takana kovempaa rengasseosta – samaa mitä EM Superstock 600-kisoissakin. Kaiken kaikkiaan todella hyvä viikonloppu pojille loppukautta ajatellen.”

Jasmin puolestaan ajoi tasaisen hyvän viikonlopun ja paranteli myös omaa pistesaldoaan. Nihkeästi startanneen alkukauden jälkeen naisen kyyti on vihdoin samalla tasolla kuin 2. ja 3. paikkaa sarjassa pitävillä Maikolalla ja Valkilalla. Jasmin on tällä hetkellä SM-pisteissä 6:s. ”Sunnuntain kisassa nähtiin Jasminilta todella vahva suoritus, kun vielä kilpailun loppuun asti kierrosajat pysyivät hyvinä ja Jasmin sai ajettua kiinni edellä ajaneet Valkilan ja Kuosmasen. Tästä on erittäin hyvä jatkaa ensi viikonlopun Pärnun osakilpailuun”, Vesa myhäilee tyytyväisenä.

Niki Tuulen ja Eemeli Lahden kausi jatkuu 18.-19.9 Espanjassa Jerezin radalla.