Kallio Racingin Moraisille neljäs sija WSSP:n Portugalin MM-osakilpailussa - Niki Tuuli nurin

Sheridan Morais saalisti tärkeitä MM-pisteitä World Supersportin Portimaon osakilpailussa sunnuntaina ajamalla neljänneksi melko yllätyksettömässä, Kenan Sofuoglun voittamassa kisassa. Morais sai suorituksellaan hienosti ylläpidettyä kolmannen sijansa MM-pistetaistossa, vaikka tulos olikin harmittavasti yhden sijan päässä podiumilta. Hienoisesta pettymyksestä huolimatta etelä-afrikkalainen keräsi kiitokset tasaisen varmalla suorituksellaan, ollen nyt luokan ainoa kuljettaja, joka on onnistunut ajamaan pisteille vuoden jokaisessa osakilpailussa. Morais on 31 pisteen päässä kärjestä, kun MM-osakilpailuja on jäljellä kolme ja pisteitä jaossa 75.

Moraisin rinnalla lähtöruudukon toiselta riviltä startannut Suomen Niki Tuuli taisteli pitkään kuudennen sijan tuntumassa, kunnes kaatui kilpailun loppupuolella kierroksella 14. Tuuli jäi alussa selkeästi hitaamman Caricasulon taakse ja ohituksen lopulta onnistuttua, kärki oli jo karannut. Neljä kierrosta ennen maalia kaatunut Tuuli oli kuitenkin vahvasti kiinni kuudennessa sijassa, kunnes etupyörä lipesi alta päättäen kisan.

“Molempien lähdössä oli toivomisen varaa, muutama sijoitus siinä hävittiin mieheen heti alussa. Morais pääsi onneksi kärkiryhmään mukaan, mutta toiveet palkintopallisijoituksesta haihtuivat Sofuoglun kiristettyä ryhmän vauhtia kisan loppupuolella. Edellä maaliin ajaneet Sofuoglu ja Lucas Mahias ovat edellä myös MM-pistetaulukossa ja Cluzel vaanii heti neljäntenä pienellä piste-erolla, joten parempaa lopputulosta odotettiin ja toivottiin tältä viikonlopulta”, tiimipäällikkö Vesa Kallio kommentoi.

“Sheridanin vauhti näytti koko viikonlopun siltä, että voitto olisi mahdollinen. Kisassa jostain syystä takarenkaasta hävisi pito jo alkuvaiheessa ja kierrosajat olivat selkeästi heikompia kuin viikonloppuna keskimäärin. Nikin kohtaloksi kävi röykkyinen rata ja pieni ajovirhe kasimutkassa, ei siinä tarvittu kuin pieni linjalta poikkeaminen, niin pyörä lähti alta ja kisa oli siinä. Onneksi on vielä kolme osakilpailua jäljellä, täysillä lähdetään jokaiseen ja se on selvää, että molemmilla riittää vauhti kärkeen. Sheridan yritetään pitää MM-kamppailussa mukana ja Niki voisi ajaa muutaman podiumin myös tähän kauden päätteeksi”, Kallio päätti hymyillen.

WSSP 300- luokassa Kallio Racingin kuski Renzo Ferreira ajoi sijalle 31. ja Kimi Patova sijalle 33.

Seuraava World Supersportin osakilpailu ajetaan Ranskan Magny Coursissa 29.9-01.10.2017