Joel Vinnikainen avasi voittotilinsä Botniaringilla

Juuri armeijan harmaisiin astunut 19-vuotias Joel Vinnikainen nappasi ensimmäisen voittonsa Superstock600-luokan SM-sarjassa sunnuntaina Botniaringilla.

12 kierroksen mittaisen kisan voitto ratkesi vasta muutama mutka ennen ruutulippua, kun Vinnikainen kukisti sarjaa johtavan Ville Kandelinin ohituksellaan.

- Kävin jo kertaalleen Kandelinin rinnalla, mutta en vielä päässyt ohi. Varikkosuoran päässä Ville sitten jarrutti pitkäksi ja pääsin sisältä ohi, kolmantena SM-pisteissä oleva Vinnikainen kertasi.

- Tarkoituksena oli kyllä iskeä vasta viimeisessä mutkassa, jossa olin selkeästi nopeampi, mutta paikka tulikin sitten jo yhtä mutkaa aikaisemmin, forssalaisnuorukainen iloitsi.

Vinnikaisen rinnalla palkintopallilla nähtiin myös Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio, joka oli jälki-ilmoittautunut kisaan rengastestimielessä. Vaikka Kalliolla ei juurikaan kisakilometrejä takanaan ollut, näytti aktiiviuransa jo lopettanut, hallitseva suomenmestari kuitenkin, ettei vauhti ole mihinkään kadonnut. Päinvastoin, Kallio johti kisaa ylivoimaisesti vielä alussa, mutta ajoi yhden mutkan jarrun pitkäksi ja tipahti kauas kärjestä. Hurja loppukiri nosti 33-vuotiaan valkeakoskelaisen kuitenkin vielä kolmanneksi. Tiimin naiskuljettaja, virolainen Anastassia Kovalenko puolestaan kaasutteli samassa yhteydessä ajetun B-luokan kisan sijalle 11.

Sunnuntain kisojen lisäksi Botniaringilla ajettiin lyhyemmät 7 kierroksen sprinttikisat lauantaina. ”Puolihullussa” kelissä ajetun kisan voiton vei Jani Rättö, Vesa Kallion ajaessa toiseksi. Joel Vinnikainen oli viides ja Anastassia Kovalenko B-luokan yhdeksäs.

Myös Kallio Racingin juniorikuljettaja Kenny Koskinen oli Botniaringilla mukana MiniGP-luokan kilpailussa. Koskisen kisa päättyi kuitenkin ennen kuin ehti edes alkaakaan, sillä 10-vuotiaan tulevaisuudenlupauksen matka päättyi jo puolessa välissä ensimmäistä kierrosta Koskisen törmättyä kaatuvaan kilpakumppaniinsa.

SM-kausi jatkuu 9.-10. elokuuta Alastarolla.

Kuva: Juha Harju