Viime hetken luokkamuutos jätti suomalaistiimin WSBK-sarjan ulkopuolelle kaudella 2016

VIIME HETKEN LUOKKAMUUTOS JÄTTI SUOMALAISTIIMIN WSBK-SARJAN ULKOPUOLELLE KAUDELLA 2016

 

Kaudella 2015 WSBK-sarjan yhteydessä ajettavassa EM Superstock 600-luokassa nähtyä suomalaistallia ei tulla näkemään tänä vuonna sarjassa. Syynä poisjäämiseen on kilpailuorganisaation tekemä luokkamuutos, joka jätti suositun Superstock 600-luokan kokonaan pois sarjasta.

 

WSBK-varikolla huhuiltiin jo parin vuoden ajan muutoksesta joka tulisi tapahtumaan luokkien osalta. Suurimpana syynä tähän oli se, että MM Supersport 600-luokan tasoa ja osallistujamäärää haluttiin nostaa. Superstock 600-luokassa puolestaan oli todella kovatasoisia tiimejä ja kuljettajia – näistä parhaita haluttiin nostaa MM Supersport 600-luokkaan, Kallio Racing mukaan lukien.

 

PÄÄTÖS VIIME HETKELLÄ

Pitkään vallinneen epätietoisuuden päätti organisaation ilmoitus Superstock 600-luokan poisjäämisestä vain noin kuukautta ennen Supersport 600-luokan ilmoittautumisia. Yleisesti oli oletuksena, että näin isot muutokset tehtäisiin vasta kaudelle 2017, ja tiimit olisivat ehtineet paremmin valmistautua. Mutta toisin kävi.

Siinä missä EM Superstock 600-luokan kilpailukalenteri kattoi vuonna 2015 8 kilpailua, tulee MM Supersport 600-luokassa tänä vuonna niitä olemaan kaiken kaikkiaan 14, sisältäen myös kaukomaiden osakilpailuja (Australia, Thaimaa, Malesia, Qatar). Lisäksi moottorit ovat Superstock 600-luokkaan verrattuna paljon vapaammin viriteltävissä, joka nostaa myös tiimien kustannuksia huomattavasti.

”Mikäli EM Superstock 600-luokka olisi jatkunut, olisi meillä ollut todella hyvät jatkonäkymät tiiminä. Meillä oli budjetti valmiina Superstock-luokkaan ja olisimme pystyneet olemaan entistäkin kilpailukykyisempiä, mutta lopulta jouduimme vain odottamaan järjestäjän varmistusta jatkosta. Meillä ei ollut käytännössä mitään mahdollisuutta rakentaa tällaisella varoitusajalla MM-sarjaan tiimiä ja saada koko budjettia kasaan – kokemuksesta kun tiedän millaiset resurssit MM-sarjan kiertäminen ja siellä pärjääminen vaatii. Uskomatonta, että näin isoista päätöksistä kerrotaan näin lyhyellä varoitusajalla”, Kallio ynnää pettyneenä.

 

NYT KESKITYTÄÄN ASIAKASHUOLTOIHIN JA TOIMINTAAN SUOMESSA

Syksyllä 2014 vuokratut tilat Valkeakosken keskustan tuntumassa tarjoavat Kallio Racingille puitteet toimia asiakkaille tarjottavien huolto- ja viritystöiden parissa. Vaikka erikoisosaaminen löytyykin road racing- ja jääratapyörien parista, onnistuu kaikenkokoiset työt myös katupyöriin ja esimerkiksi offroad-pyörille.

”Asiakastöitä olemme tehneet enemmän tai vähemmän koko ajan kilpailutoiminnan ohella. Lisäksi nastoitamme jääratarenkaita ja rakennamme vaikka tilauksesta kilpurin asiakkaalle. Kisapuolelta on jäänyt vähän semmoinen periaate, että mitä tahansa tehdään niin se tarvitsee tehdä huolellisesti tai ei ollenkaan”, Kallio sanailee.

Asiakastöiden lisäksi Kallio Racing järjestää ajokoulutuksia sekä erilaisia tilaisuuksia isommille ja pienemmille ryhmille, esimerkiksi kyydityksiä kaksipaikkaisella Superbike-pyörällä Alastaron moottoriradalla.

 

KUVIO SM-SARJAN OSALTA VIELÄ AVOIMENA

Tiimin kuljettaja Jasmin Sarjos tullaan näkemään tuttuun tapaan Superstock 600-luokassa, ja nainen tullaankin näkemään taistelemassa kärkisijoituksista – mikäli viime kauden kyytiä on katsominen. Muilta osin tiimin kokoonpano on vielä avoimena. Nähtäväksi jää, tullaanko itse tiimipäällikkö näkemään lähtöruudukossa SM-sarjassa.

”Vielä on hieman kartoituksen alla, mitä kesällä tulee tapahtumaan. On toki pieni mahdollisuus olemassa, että itsekin kiipeän vielä satulaan joidenkin kisojen osalta.” Kallio vihjaisee.

 

Kuva: MPA foto


« Takaisin Uutisiin