Kallio Racingin Niki Tuuli taisteli itsensä viidenneksi Aragonissa

Kallio Racingin EM-kuljettajakaksikko avasi kilpailukauden Espanjan Aragonissa kuluneena viikonloppuna, Niki Tuulen kerätessä hyvän pistesaaliin tuplastarteista jatkoa ajatellen. Nikillä oli kilpailuiden harjoituksista alkaen vahvat otteet, vaikkakin kyyti tässä luokassa on jälleen erittäin kylmää. Aika-ajossa imatralaismiehelle jäi 6:s lähtöruutu. Lauantain kilpailussa alku hieman takkusi ja mies jäi kärkiryhmästä, mutta kilpailun aikana kierrosajat olivat samaa luokkaa kärjen kanssa. Väliin kasvanutta eroa oli kuitenkin mahdotonta enää kuroa kiinni ja Niki ajoi maaliin viidentenä. Sunnuntain kilpailulähdössä Niki sai erinomaisen startin ja oli kolmannella sijalla suurimman osan kilpailusta. Takarenkaan pito-ongelmat hidastivat kuitenkin menoa sen verran, että mies joutui taipumaan pari sijaa ja ajoi maaliin jälleen viidentenä. Näistä kahdesta viidennestä sijasta kertyneet pisteet pitävät kuitenkin miehen 4 sijalla pistetilastoissa, joten lähtökohtaisesti tilanne on erittäin hyvä sarjan mestaruustaistelua ajatellen.

-”Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan, ei yhtään kaatumisia tai mitään tyhmiä virheitä. Vaikka taso on tänä vuonna tosi kova, niin onnistuin silti ajamaan molemmissa kisoissa kolmanneksi nopeimmat kierrosajat. Tästä on hyvä jatkaa Assenissa, ja uskon että pienillä parannuksilla voin ajaa voitoista!” kertoo Niki.

Tiimin toinen kuljettaja, Eemeli Lahti puolestaan ajoi nousujohteisen viikonlopun vaikean alun jälkeen. Eemelille tuli heti ensimmäisen harjoituksen aloituskierroksella harmillinen kaatuminen, joka valitettavasti hieman näkyi vielä toisessa harjoituksessa ja aika-ajossa. Aika-ajossa Eemeli lunasti itselleen lähtöruudun sijalta 18. Lauantaina ajetussa ensimmäisessä kilpailussa alun vaikeuksien jälkeen ajorytmin löytäminen oli vaikeaa, ja Eemelin sijoitukseksi jäi 20:s. Sunnuntaina miehellä oli jo ihan eri ääni kellossa ja hyvällä tekemisellä Eemeli sai aikaan monta varmaa ohitusta ja maaliviivan yli mies ajoi sijalla 12. Eemeli keräsi myös pisteitä itselleen ollen tällähetkellä pistetilastossa sijalla 15.

 -”Viikonlopun aloitus oli vaikea, tuli tehtyä muutamia tyhmiä virheitä, mutta onneksi sunnuntain kisassa onnistuin kasaamaan ajatukset ihan eri tavalla ja tein monia hyvä ohituksia. Harmittaa tietysti että tätä ei tapahtunut jo lauantain kisassa, mutta tämä oli kuitenkin mieluisa päätös muuten hankalalle kaudenavaukselle.” Eemeli kertaa viikonlopun tapahtumia.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio osasi odottaa kärkikuljettajien kovaa kyytiä täällä Aragonin radalla, ja samalla kertoo kierrosaikojen tulleen pienenä yllätyksenä. ”Olimme täällä jo aiemmin testaamassa Nikin ja Eemelin kanssa, ja testit menivät todella hyvin. Odotukset olivat ilman muuta korkealla, ja Niki ajoikin hyvät kisat molempina päivinä. Valitettavasti podiumi jäi kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta ja nyt täytyy vaan miettiä, millä päästään vielä parempiin tuloksiin ensi viikonloppuna Assenissa. Eemelillä oli vaikea viikonloppu eikä testeissä löytynyttä tuntumaa oikein löydetty. Sunnuntain kisassa kuitenkin nähtiin jo parempaa Eemeliä, ja nousujohteinen kisa toi miehelle pisteitäkin. Eemelin kohdalla on mahdollisuudet paljon parempaankin, kun vaan asiat loksahtavat kohdilleen.”

EM Superstock 600-kilpailut jatkuvat 17.-18.4 Hollannissa Assenin osakilpailussa. 

 

Kuva: Philippe Damiens


« Takaisin Uutisiin