KALLIO RACING LYHYESTI

Kallio Racing on ratamoottoripyöräilystä tuttu kilpatalli, jonka omistaa Valkeakoskelainen Kallion perhe. Pojat Vesa ja Mika ovat olleet jo vuosia ratamoottoripyöräilyn kärkinimiä. Innostus kaksipyöräisiin on peräisin isä Hannulta, jolla on yli 40 vuoden kokemus moottoripyöräurheilusta. Oman uransa jälkeen Hannu on työskennellyt poikiensa taustalla.

 

Mika ja Vesa aloittivat kilpailemisen vuonna 1997. Molemmilla on vuosien kokemus kansainvälisistä sarjoista aina lajin kuninkuusluokkana tunnettuun MotoGP-sarjaan asti. Mika on uransa aikana saavuttanut MM-mitaleita ja on nykyään mukana testikuljettajana KTM MotoGP-projektissa. Vesalta taas löytyy kokemusta Supersport 600- ja 125cc –luokista, niin SM, EM, kuin MM-sarjoistakin. Useiden hyvien osakilpailusijoitusten lisäksi Vesalta löytyy mm. 250cc-luokan EM-hopea ja lukuisia suomenmestaruuksia.

 

Kallio Racing oli ensimmäinen suomalainen tiimi, joka on saavuttanut voiton World Superbike MM-sarjassa Supersport -luokassa. Kaudella 2018 Kallio Racingin kuljettaja Sandro Cortese voitti maailmanmestaruuden.