Kisaviikonloppu Indonesiassa

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2022 toiseksi viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Indonesiassa, Mandalikan radalla. Rata oli saanut tänä vuonna uuden pinnoitteen, ja se osoittautui todella kuluttavaksi renkaille. Perjantain harjoituksissa pito oli melko huono, sillä rata oli suhteellisen likainen, eikä sen pintaan ollut vielä tarttunut kumia renkaista. Tämä aiheutti tiimeille lisää haasteita, mutta onneksi rata kuitenkin parani huomattavasti viikonlopun edetessä.

Simon Jespersenille rata oli uusi tuttavuus, mutta siitä huolimatta viikonloppu lähti hyvin käyntiin. Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa Jespersen oli sijalla kaksi, ja toisissa harjoituksissa hän ajoi sijalle 12. Lauantain aika-ajojen jälkeen hän sijoittui 15. lähtöruutuun. ”Kärkeen oli 1,3 sekuntia, mikä oli ihan hyvä suoritus Simonilta”, Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio toteaa.
Viikonlopun ensimmäiseen kilpailuun Jespersen starttasi kovalla hyökkäyksellä, ja ensimmäisellä kierroksella hän ehti käymään jo sijalla 10. Ikävä kyllä taistelu päättyi valitettavan nopeasti kisan toisella kierroksella tapahtuneeseen kaatumiseen.

Sunnuntaiaamun Warm upin keskeytti tekninen vika. Päivän kisassa Jespersenin lähtö oli taas onnistunut, ja kisan alussa hän ajoi mukana isossa pääryhmässä. Renkaan kuluminen alkoi kuitenkin vaikeuttaa ajamista, eikä ollut mahdollisuutta pysyä tässä ryhmässä mukana, vaan sijoitukset tippuivat pikkuhiljaa. ”Pienellä riskillä päädyttiin kokeilemaan toisenlaista rengasvalintaa. Tätä rengasta on käytetty monessa aikaisemmassakin kilpailussa, mutta tällä radalla olisi pitänyt valita se kovempi vaihtoehto”, Vesa Kallio pohtii. Sunnuntain kisa keskeytettiin 13. kierroksella, jolloin Simon Jespersen oli sijalla 15.

Simon Jespersen:
”Ensinnäkin, olen todella iloinen, että olen taas mukana Kallio Racingissä! Mandalikan viikonloppu oli pientä ylä- ja alamäkeä. Viikonloppu alkoi todella hyvin, toinen sija FP1:stä, eikä toisetkaan harjoitukset huonosti menneet. Harmillisesti ensimmäinen kisa päättyi kaatumiseen. Menetetyt kierrokset olisivat tulleet tarpeeseen, sillä ajoin radalla ensimmäistä kertaa. Kallio Racing teki kuitenkin kovaa työtä pyörän korjaamisessa, jotta olisimme valmiita sunnuntain Warm upiin ja kisaan. Ikävä kyllä huono tuuri jatkui teknisillä ongelmilla Warm upissa, mutta Kallio Racingin ihmeellisellä työskentelyllä pyörä saatiin valmiiksi toiseen kisaan mennessä. Toisessa kisassa lähtö oli hyvä, mutta muutaman kierroksen jälkeen etupyörän pito väheni niin nopeasti, että minun oli vaikea löytää varmuutta ajamiseen. Ajoin maaliin sijalla 15, saavuttaen yhden maailmanmestaruuspisteen lisää. Kiitos Kallio Racing kivasta viikonlopusta Indonesiassa, en malta odottaa Australian kisaa!”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan kauden 2022 viimeiset osakilpailut ajetaan Australiassa, Phillip Islandin radalla 18.–20. marraskuuta.