MM-kisaviikonloppu Italian Misanossa

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2022 jatkui viime viikonloppuna Italiassa, Misanon radalla.

Ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen kisannut Patrick Hobelsberger sijoittui aika-ajoissa 18. Ikävä kyllä lauantain kisa päättyi keskeytykseen, sunnuntaina Hobelsberger ajoi maaliin sijalle 22. ”Koko tiimi odotti Paxin paluuta sairaslomalta ja vielä Misanoon, yhdelle hänen tutuimmista radoistaan. Valitettavasti loukkaantumisesta oli kuitenkin kulunut liian vähän aikaa ja Pax ei ollut vielä sataprosenttisessa kunnossa. Viikonloppu oli hyvin vaikea, emmekä päässeet lähellekään tavoitteita. Jälkikäteen on tietysti helppo sanoa, että olisi pitänyt levätä vielä ja valmistella kuljettajaa myöhäisempään paluuseen,” toteaa Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio.

Sander Kroeze sijoittui aika-ajoissa lähtöruutuun 32. Lauantain kisassa hän ajoi maaliin sijalle 20, ja sunnuntaina sijalle 25. ”Sanderin kohdalla oppimisprosessia työstetään koko ajan, ja viikonlopun kehitys oli nousujohteista. Kierrosajat paranivat pikkuhiljaa ja eroa kärkeen saatiin pienemmäksi, mutta ohittamiseen tarvitsee keskittyä nyt enemmän, jotta pystytään ajamaan paremmin kilpaa muiden kanssa. Nyt on pieni tauko kisaamisesta, ja Doningtonissa jatketaan heinäkuun puolivälissä,” Vesa Kallio sanoo.

Patrick Hobelsberger:
”FP1 oli aika vaikea, en ollut päässyt kunnolla ajamaan viiteen viikkoon onnettomuuden jälkeen ja vauhtiin totuttelu oli vaikeaa, mutta se palautuu kyllä nopeasti. FP2 meni jo paljon paremmin ja minulla oli hyvä fiilis. Aika-ajoja varten teimme pieniä paranteluja, jotka vaikuttivat hyviltä, mutta menetin positiivisen tuntuman jarruihin ja kaaduin aika-ajojen lopussa, jääden näin ollen lähtöruutuun 18. Kaatuminen ei ollut kovin paha, enkä satuttanut itseäni siinä yhteydessä, mikä oli positiivista. Ensimmäisessä kisassa minulla oli hieman ongelmia eturenkaan kanssa ja päätin keskeyttää kisan ja säästää voimia, sillä olin joka tapauksessa joukon hännillä, eikä kisassa jatkaminen olisi ollut kannattavaa. Warm-up tuntui myös hieman haastavalta, koska harjoittelua ei ole ollut pitkään aikaan loukkaantumisen takia. Toisen kisan alussa minulla oli vahva fiilis, mutta ei minulla ole vielä tarpeeksi kuntoa ajaa nopeasti, sillä vasemmassa kädessä ei riitä voima ja kaikki pitää tehdä oikealla puolella. Fyysisten ongelmien vuoksi en pystynyt ajamaan sitä nopeutta, mitä yleensä ja putosin sijoituksissa alaspäin. Mutta harjoittelu jatkuu.

Sander Kroeze:
”Nautin viikonlopusta todella paljon. Helppoa ei ollut, mutta kehityimme pienin askelin koko ajan ja olen siitä iloinen. Ensimmäinen kisa ei mennyt kovin hyvin, mutta toisessa paransin paljon. Nyt vain jatketaan työskentelyä ja yritetään päästä parempiin tuloksiin Doningtonissa.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarjan 2022 seuraava osakilpailu ajetaan Britanniassa, Doningtonin radalla 15.–17. heinäkuuta.