Junioritiimin ensimmäinen kisaviikonloppu 2022

SM-kausi käynnistyi Virtasalmen Motoparkissa

Ratamoottoripyöräilyn SM-kausi 2022 saatiin käyntiin toukokuun viimeisenä viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa. Kallio Racing Junior- tiimiltä mukana oli kolme kuljettajaa. Pöytyäläiset Tuomas Kesti ja Matias Kesti ajoivat jo edellisellä kaudella Superstock 600- luokkaa, sijoittuen kokonaispisteissä sijoille 6. ja 7. Viime vuonna Supersport 300 luokassa hopealle sijoittunut Sastamalasta kotoisin oleva Rasmus Nurmi vaihtoi tälle kaudelle myös Superstock 600- luokkaan, joten varikolla riittää puuhaa kolmen kuljettajan ajaessa samanaikaisesti.

Odotukset kauteen kaikilla ovat kovat ja kilpaan lähdetään tosissaan, tavoitteena osakilpailuissa menestys sekä myös henkilökohtaisten ennätysten parantaminen joka radalla. Lisäväriä itse kisoihin tuo Superbike- luokan ajaminen samoissa lähdöissä.

Tuomas Kesti:

"Kausi 2022 alkoi minun osaltani kohtalaisen hyvin. Lauantain aika-ajoissa sain ajettua kohtuu hyvän kierrosajan, jolla sain 2. ruudun itselleni. Aika-ajojen jälkeen jäi kuitenkin fiilis etten saanut itsestäni aivan kaikkea irti. Kisassa pääsin taistelemaan heti 5 kuljettajan kärkiporukkaan, jossa ajoinkin koko kilpailun. Taistelin viimeisestä podiumpaikasta aina viimeisiin mutkiin asti, mutta hävisin tuon taistelun niukasti ja täten olin maalissa 4.
Vähän ennen sunnuntain kisaa alkoi vesisade, joten luvassa oli sadekelin kisa. Löysin hyvän tuntuman sadekeliin muutaman ensimmäisen kierroksen jälkeen, siinä ajassa kolmen kuljettajan kärkiryhmä oli päässyt hieman karkuun. Sain kuitenkin eron ajettua umpeen kisan viimeisillä kierroksilla ja raivasin tieni kolmannelle sijalle.
Viikonlopun tavoitteeni oli ajaa voitosta, joka on samalla koko kauden tavoite. En siis missään nimessä voi olla 100% tyytyväinen viikonloppuun, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti Kymiringin kisoja."

Matias Kesti:

"Mulla aika-ajo meni hyvin; sija 5 ja ennätys parani puoli sekuntia. Ekassa kisassa kärkiryhmä pääsi ekoilla kierroksilla hiukan karkuun. Kahdeksannella kierroksella kun olin saanut sen ryhmän kiinni, lähti etunen alta paluusuoran jarrussa ja siitä seurauksena kaaduin viidenneltä sijalta.
Toinen lähtö oli sadekelin kisa, jossa olin 5. Palkinnoille olisi ollut mahdollisuudet, mutta pyörän moottoriohjauksen sadekelin kartta ei oikein istunut omaan ajotyyliin ja kierrosaika olikin kolme sekuntia huonompi kuin viime vuonna märällä. Tästä onkin nyt hyvä lähteä etsimään itselle toimivia säätöjä ja sitä myöten parempia aikoja.
Kokonaisuudessaan kilvanajo maistui taas talvikauden jälkeen ja tiimin loistava tuki tuo kuskille mahdollisuuden keskittyä itse suoritukseen, kiitos siitä tiimille ja tukijoille!”

Rasmus Nurmi:

"Odotin innolla ensimmäistä aika-ajoa uudessa luokassa. Aika-ajo meni mielestäni hyvin ja kisaan lähdin ruudusta 7.
Ensimmäinen startti hiukan jännitti. Se onnistui hyvin ja sain heti ajorytmistä kiinni. Kisa eteni hyvin, joitakin ohituksia sain tehtyä
ja ajattelin, että olisi vielä mahdollisuus saada edessä ajava kilpakumppani kiinni ja yrittää ohi. Mutta sitten kierroksella 6 pieni ajovirhe, etupää alta ja siitä nurin. Pikkusormi sai avoruhjeen mitä piti lähteä näyttämään Mikkelin sairaalaan. Onneksi sormesta ei löytynyt mitään ja sain luvan kilpailla sunnuntaina. Sormi oli aamulla aika kipeä, mutta päätin lähteä warm upiin kokeilemaan pystynkö ajamaan. Kipua oli kohtalaisesti, joten päätin, että lähden kuitenkin iltapäivän kisaan. Toinen lähtö olikin sitten wet race, koska vettä alkoi satamaan juuri ennen starttia. Taas uusi tuttavuus sadekelin renkaat uudessa luokassa, joilla en ollut ajanut aiemmin metriäkään. Taas startissa jännää kuinka onnistuu. Ja se onnistui hyvin. Muutaman kierroksen jälkeen sain luottoa renkaisiin ja kisa etenikin nousujohteisesti, lopussa sormi alkoi vaivaamaan ajoa, ja niin päätin olla ottamatta riskiä ja ajoin maaliiin sijalla 7. Nyt treenataan ja odotellaan malttamattomana seuraavaa kilpailua.
Iso kiitos teamille joka sai pyörän parsittua kuntoon lauantaina sekä tietysti iso kiitos tukijoille!”

Teksti: Kallio Racing Junior team
Kuvat: Taina Nurmi