Portugalista kauden 2020 ensimmäinen podium-sija

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2020 jatkui viime viikonloppuna Portugalissa, Portimãon radalla. Kilpailut päästiin ajamaan hyvässä säässä, lämpömittarin näyttäessä miellyttävät +30 astetta. Tältä viikonlopulta oli lupa odottaa hyviä tuloksia, sillä viime vuonna Kallio Racingin espanjalaisella kuljettajalla Isaac Viñalesilla oli Portimãossa hyvä vauhti päällä, ja virolainen Hannes Soomer ajoi Portugalissa hyvin menneet kisat vuonna 2018.

Aika-ajoissa Isaac Viñales olikin neljänneksi nopein kuljettaja. Lauantain kisassa hän otti hieman varovaisen lähdön, jääden vähän jumiin muutaman kuljettajan taakse, eikä näin ollen päässyt ihan kärkeen mukaan. Vauhtia kuitenkin riitti ja hän taisteli koko kisan hienosti sijoilla 3-5, ylittäen lopulta viidentenä maaliviivan.

”Viimeisen kierroksen ohitus De Rosasta oli hieno ja näytti jo siltä, että nyt on hyvät mahdollisuudet päästä podiumille. Harmillisesti viimeisessä mutkassa tuli pieni virhe vaihteiden vaihtamisen kanssa ja sekä De Rosa, että Perolari pääsivät viime hetkellä ohi. Viides sija jäi siten vähän harmittamaan,” kertoo Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio.

Lauantain kilpailusta ja lähellä olleesta podium-paikasta jäi hyvä taistelumieli päälle ja sunnuntain kisasta lähdettiinkin hakemaan revanssia. Viñales starttasi sunnuntaina räväkästi ja kisa lähti hyvin liikkeelle, sillä hän oli heti lähdön jälkeen mukana neljän nopeimman kuljettajan joukossa ja nousi nopeasti kolmanneksi ohitettuaan Perolarin. Kolmas sija pysyi läpi kilpailun ja näin saatiin hienosti kauden ensimmäinen podium-sija.

”Tarkoitus oli tietysti yrittää ajaa kiinni edellä ajaneet Locatelli ja Cluzel ja parhaimmillaan Isaac pääsikin jo reilun sekunnin päähän heistä. Ihan vielä ei onnistuttu haastamaan heitä, mutta sitä yritetään jatkaa Aragonissa,” Vesa Kallio tuumaa.

Isaac Viñales:
”Nyt oli positiivinen viikonloppu, olemme palanneet podiumille. Mutta jotain olisi vielä keksittävä, että saataisiin pyörää vielä nopeammaksi.”

Hannes Soomer starttasi kilpailuihin lähtöruudusta seitsemän. Lauantain kisassa hänellä oli kuitenkin vaikeuksia eturenkaan pidon kanssa ja se tuotti hankaluuksia ajamiseen läpi kilpailun.

”Hannes teki kovan taistelun kisassa, vaikka luottoa etupyörään ei ollut. Sijoitus oli kuitenkin yhdeksäs, hienosti kympin sakissa mukana,” kertoo Vesa Kallio.

Sunnuntain kisassa lähdettiin parantamaan sijoituksia ja Soomerin startti onnistuikin mukavasti. Hän ajoi lähdön jälkeen seitsemäntenä ja pysyi kisan alkupuolella kiinni kärkiryhmässä. Haastavan kisan jälkeen hän ajoi maaliin kahdeksantena.

”Hannes teki taas kovan taistelun ja sijoitus paranikin lauantaista. Pieniä asioita täytyy saada Aragoniin parannettua, niin saadaan vielä paremmin haastettua kärki,” Vesa Kallio toteaa.

Hannes Soomer:
”Tämä viikonloppu oli jo askel parempaan Jerezistä, mutta ei vielä sitä mitä toivoin. Yksittäiset kierrosajat ovat kyllä ihan ok, mutta kisassa on enemmän haasteita. Aragonissa täytyy välttää virheitä ja tehdä hyvä tulos.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Espanjan Aragonissa 28. - 30. elokuuta 2020.