Kallio Racing Juniori Tiimi 2020

Kallio Racingin Juniori Tiimin on tarkoitus ajaa kahden kuljettajan voimin Espanjan ESBK-sarjassa kaudella 2020. 600-luokassa ajamassa nähtäisiin viime vuoden tapaan 16-vuotias Kenny Koskinen ja uutena kuljettajana tiimin mukaan tulee Vertti Takala.


Vertti Takala on 25-vuotias ja hän on kotoisin Äänekoskelta, Keski-Suomesta. Vertti on ajanut kilpaa vuodesta 2010 lähtien, aloittaen jääradoilta ja vuodesta 2017 alkaen myös asfaltilla. Vuonna 2018 hän teki ”kypärätempun”, eli sai kolme Suomen mestaruutta samalla kaudella: jääradalla molemmat SM-luokat (sekä alle, että yli 250cc) sekä Superstock 600 asfaltilla.


Kaudella 2019 Kallio Racing ajoi ensimmäistä kautta ESBK-sarjassa juniori Kenny Koskisen kanssa. Myös Vertti ajoi samassa sarjassa, tuolloin vielä eri tiimissä. Molemmat kuskit saivat kauden loppua kohden hyviä tuloksia ja pystyivät taistelemaan sijoilla 5-10. Niin ikään kehitystä oli havaittavissa kummankin kuskin kohdalla viime kaudella, ja tavoitteet ovatkin korkealla tähän tulevaan kauteen.


Vallitsevan tilanteen vuoksi kauden 2020 kilpailuja ei olla vielä päästy aloittamaan, eikä toistaiseksi ole varmuutta siitä, koska kisakausi päästäisiin starttaamaan. Pojat ovat kuitenkin erittäin innokkaina odottamassa starttiviivalle pääsyä, niin kuin koko tiimi.


”Onneksi Kenny ja Vertti ovat nyt päässeet muutamaan kertaan yhdessä harjoittelemaan, kun ajaminen Alastaron Moottoriradalla on onnistunut. On todella tärkeää, että he pääsevät ajamaan radalla yhtä aikaa, näin harjoitus antaa 100% hyödyn kuskeille. Lähtökohdat näyttävät oikein hyviltä, molemmat kuskit on saaneet parannuksia tekemiseensä ja tiimi on löytänyt säätöjä pyöriin. Ajatkin olivat jo huippuluokkaa. Sormet ristissä odotellaan, josko kauden voisi vielä tänä vuonna aloittaa!” Vesa Kallio kertoo.


Vertti Takala:
”Tämä tilanne luo haasteita ja rajoittaa treenaamista. Tälläkin hetkellä olisin luultavasti Espanjassa ajamassa, mikäli koronaa ei olisi. Harmittaa tietenkin, mutta me olemme Suomessa etulyöntiasemassa moneen muuhun maahan nähden. Täällä on kuitenkin päässyt treenaamaan lähes normaalisti koko ajan. Se on yksi asia, mikä pitää motivaatiota yllä, vaikka ei se koskaan ole oikein kateissa ollutkaan!”


Kenny Koskinen:
”Vähän outoa tämä on, ollaan jo kesäkuussa eikä vieläkään olla päästy ajamaan kisoja. Mutta kisainto vaan kasvaa, mitä kauemmin ollaan ilman kisoja ja positiivista tässä on se, että nyt on enemmän aikaa treenata ja valmistautua kauteen.”


« Takaisin Uutisiin