Hienoa työtä helteisessä Jerezissä

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kauden 2019 kuudes osakilpailu ajettiin tänään sunnuntaina aurinkoisessa Espanjassa, Jerezin radalla. Kilpailu vietiin läpi helteisissä olosuhteissa ja Kallio Racingin tiimi teki hienoa työtä läpi koko kilpailuviikonlopun. Itävaltalainen kuljettaja Thomas Gradinger saavutti tiukan taistelun jälkeen neljännen sijan, espanjalainen Isaac Viñales ajoi kotiyleisönsä edessä kahdeksanneksi ja belgialainen Loris Cresson oli 12.


Viikonlopun alussa Thomas Gradingerilla oli hieman haasteita löytää hyvää tuntumaa pyörään, mutta viikonloppu oli nousujohteinen ja sunnuntaina ajo tuntui sujuvalta. Sijoituksista käytiin tasaväkisen kärkijoukon kanssa kovaa taistelua.


Tiimipäällikkö Vesa Kallio:
”Thomakselta hyvä suoritus kilpailussa. Kilpailun alkupuolella oli pieni vaikea hetki, mutta Thomas sai ajettua kärkiryhmän uudestaan kiinni ja pystyi nousemaan hienosti neljänneksi.”


Thomas Gradinger:
”Sain hyvän lähdön kilpailuun ja pysyin kärkijoukon vauhdissa mukana. Yritin ohittaa toista kuljettajaa, mutta hän ohitti minut uudestaan, jolloin jouduin ajamaan hieman pitkäksi ja toisia kuljettajia pääsi ohitseni. Tein kilpailussa myös muutamia virheitä, mitkä vaikuttivat renkaiden pitoon. Etumatkaa kärkikolmikkoon oli paljon ja minulla oli huono pito renkaissa, joten siihen nähden neljäs sijoitus oli oikein hyvä päätös viikonlopulle. Olemme hyvin positiivisella mielellä tulevia kisoja ajatellen ja uskon, että Misanossa tulemme tekemään hyvän suorituksen.”


Isaac Viñalesin pyörään tehtiin paljon muutoksia viikonlopun aikana, jotta hyvä ajettavuus löytyisi. Vielä kilpailuunkin pyörää muutettiin, mutta muutos ei kuitenkaan ollut toimiva Viñalesille ja se hankaloitti taistelua sijoituksista. ”Täytyy yrittää keksiä, miten saataisiin pyörä istumaan Isaacin käteen paremmin ja ajo sen myötä vähän aggressiivisemmaksi,” tiimipäällikkö Vesa Kallio pohtii. Viñales oli vaikeuksista huolimatta kuitenkin hienosti mukana kärkikymmenikössä, ajaen kahdeksanneksi.


Loris Cresson ajoi Espanjassa hyvän ja ehjän kilpailuviikonlopun. Kilpailun alussa hän teki hyvää nousua ajaen parhaimmillaan jo yhdentenätoista. ”Lorisin ajoa ja luottoa pyörään saatiin huomattavasti paremmaksi täällä Jerezissä, mihin voi olla todella tyytyväinen. Harmillisesti jotain oli startissa tapahtunut, sillä sadekelin kartta oli kytkeytynyt päälle ja voi olla, että pyörällä olisi ollut vielä helpompi ajaa, jos tätä ei olisi sattunut,” Vesa Kallio kertoo.


Loris Cresson:
”Kilpailu oli epäonninen, sain hyvän lähdön mutta ikävä kyllä jotain tapahtui pyörän sadekelin karttaa säätelevän napin kanssa ja minulla oli sadekartta päällä koko kilpailun ajan. Se on harmi, koska ilman tätä vauhtini olisi voinut olla todella paljon parempi ja olisin ollut vahvasti mukana taistelussa kärkikymmenikköön pääsystä. Mutta keskitytään positiivisiin asioihin ja ollaan iloisia neljästä maailmanmestaruuspisteestä, jotka saimme. Nähdään Misanossa!”


Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Italian Misanossa 21-23.6.2019.


Kilpailun tulokset:
http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/ESP2/SSP/001/CLA/Results.pdf?version=3f254ea62985e67d70d5751fd79112ed


MM-pistetilanne:
http://resources.worldsbk.com/files/results/2019/ESP2/SSP/001/STD/ChampionshipStandings.pdf?version=67e649219847fb6e7ff3ae98ae3ca54c

 


« Takaisin Uutisiin