Supersport-luokan MM-kauden ensimmäinen kilpailu oli tapahtumarikas

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2019 käynnistyi sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa. Kisa oli erittäin tapahtumarikas ja Phillip Islandin yleiset rengasvaikeudet päätettiin järjestäjän puolesta ratkaista kesken kilpailun suoritettavalla renkaiden vaihdolla, mikä aiheutti tiimeille lisää haasteita ja jännitystä.

Itse kilpailupäivä oli Kallio Racingille haastava. Lämmittelyssä Isaac Viñalesin pyörästä räjähti rengas, mikä johti kuljettajan ikävään kaatumiseen. Viñales loukkasi kätensä ja pyörä kärsi vahinkoa, joten hänen osallistumisensa kilpailuun näytti hetken aikaa epävarmalta. Onneksi Viñalesin kunto salli ajamisen ja mekaanikot saivat pyörän ajokuntoon, joten kaikki kolme kuljettajaa olivat mukana startissa.

Thomas Gradinger ja Isaac Viñales saivatkin loistavan lähdön kärjen tuntumaan, kun pahaksi onneksi heidän edellään ajanut Rafaele de Rosa kaatui. Väistöliikkeestä johtuen Gradinger hävisi muutaman sekunnin ja Viñales tippui porukan hännille ajauduttuaan hiekalle väistötilanteessa.

Ruutulipulle Gradinger ajoi kuudentena, mutta renkaiden vaihdon aiheuttaman hämmingin ja sitä seuranneiden aikarangaistuksien johdosta hän oli loppujen lopuksi viides. Loris Cresson nousi hienosti sijalle 10. Valitettavasti Isaac Viñalesin kilpailu päättyi keskeytykseen.

Teksti: Kallio Racing tiedotus

Kuva: Václav Duška


« Takaisin Uutisiin