Kallio Racingin Cortese voiton myötä MM-pistejohtoon

Kallio Racingin saksalaisässä Sandro Cortese saavutti tänään Supersport-uransa toisen osakilpailuvoiton Iso-Britannian Donington Parkin radalla ja nousi samalla MM-pistejohtoon. Suomalaistiimin belgialaiskuljettaja Loris Cresson oli kauden kuudennessa MM-osakilpailussa 12:s.
Donington Parkin radan kolmannesta ruudusta kauden kuudenteen MM-osakilpailuun startannut Kallio Racingin Sandro Cortese teki vahvaa työtä koko viikonlopun.
- Tämä oli täydellinen viikonloppu. Olimme heti alusta saakka hyvässä vauhdissa. Meillä oli pieniä ongelmia aika-ajoissa, mutta teimme eilisen jälkeen isoja muutoksia pyörään ja saimme sen voittokuntoon, Cortese kertaa.
Saksalainen nousi heti startissa pykälän ylöspäin ja otti johdon, kun kilpailusta oli ajettu yksi kolmannes pitäen paikkansa ruutulipulle saakka.
- Tunsin koko kilpailun ajan olevani vahvoilla. Minulla oli hyvä rytmi ja todella nautin kisata tänään Doningtonissa. Iso kiitos tiimilleni, he tekivät täydellistä työtä. Nyt odotan innolla Brnon kilpailua, päättää Cortese, joka sai palkintokorokkeelle seurakseen Jules Cluzelin ja Raffaele De Rosan.
Cortese nosti itsensä voiton myötä myös MM-pistejohtoon.
- Tämä oli tärkeä voitto, kun noustiin samalla ykköseksi. Sandro ja koko tiimi tekivät tosi hienoa työtä koko viikonlopun ajan, tiimipäällikkö Vesa Kallio iloitsee.
Kallio Racing on ollut varsin vahva koko kauden, mutta Donington Parkin osakilpailu osoitti, että suomalaistiimi pystyy venymään haluamalleen tasolle, kun kaikki loksahtaa paikalleen.
- Tiedettiin, että pystytään olemaan muita nopeampia, jos vain pystytään tekemään tarvittavat ohitukset kisan aikana. Tänään Sandro teki loistavan startin ja ratkaisevan ohituksen ennen kisan puolta väliä ja sen jälkeen pystyi ajamaan virheittä omaa ajoa. Tätä on kaivattu jo useammassa kisassa. Meillä on ollut kyllä kaikki eväät olemassa, mutta tänään ne sitten loksahtivat kohdalleen.
- Iso kiitos isälle (Hannu Kallio), joka on tehnyt pitkiä päiviä moottoreiden kanssa ja Antille Tampereen Yamaha Centeriin, että ollaan saatu kaikki potentiaali ulos moottoreista. Tuntuu oikeasti hienolta, kun ollaan painettu unettomia öitä moottoreiden ja asioiden kanssa ja sitten pystytään lyömään muut. Erityisesti tähän kisaan, kun just ja just saatiin rakennettua Sandrolle uusi moottori ja se toimi loistavasti, niin ei voi olla kuin tosi tyytyväinen. Ja vielä tiimin juniorikin (Loris Cresson) pystyy taistelemaan siinä top10:n nurkilla Anthony Westin ja Sheridan Moraisin kanssa, niin aivan loisto viikonloppu, Kallio päättää.
Suomalaistiimin nuori belgialaiskuljettaja Loris Cresson lähti kilpailuun ruudusta 14 ja tervehti hienon taiston jälkeen ruutulippua sijalla 12.
- Tämä viikonloppu oli tosi hyvä. Teimme perjantaina ison harppauksen eteenpäin. Harmittavasti viisi kierrosta ennen maalia tuntuma pyörään ja renkaisiin muuttui hankalaksi, mutta olen silti iloinen, että olin 12:s ja sain taas neljä MM-pistettä lisää. Kiitos Kallio Racing! Cresson hehkuttaa.


Supersportin MM-kausi jatkuu Tshekin legendaarisella Brnon radalla 8.-10. kesäkuuta.
Kilpailun tulokset:

http://resources.worldsbk.com/files/results/2018/GBR/SSP/001/CLA/Results.pdf?version=3f254ea62985e67d70d5751fd79112ed

 


« Takaisin Uutisiin