Kallio Racingin Cortese täpärästi podiumin ulkopuolelle Imolassa


Kallio Racingin saksalaispilotti Sandro Cortese jäi täpärästi podiumin ulkopuolelle tänään ajetussa Supersportin Imolan MM-osakilpailussa. Käsien puutumisesta kärsinyt Belgian Loris Cresson tervehti ruutulippua sijalla 13.
Ruudusta yhdeksän kauden viidenteen Supersportin MM-osakilpailuun startannut Sandro Cortese taisteli Italian Imolassa tiukasti podiumpaikasta, mutta joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan hiuksen hienolla erolla kolmanneksi kotiyleisön edessä ajaneeseen Raffaele De Rosaan. Podiumin korkeimmalle korokkeelle kipusi Ranskan Jules Cluzel ja toiseksi Italian Federico Caricasulo. Suomalaistallin belgialaiskuljettaja Loris Cresson toi Yamahansa maaliin sijalla 13.
- Kilpailu oli hyvä, mutta toki oli pettymys, etten päässyt podiumille. Koko kilpailun ajan minulla oli hyvä tuntuma pyörään ja oli hienoa taistella voitosta. Lisäksi sain nyt kurottua piste-eroa kärkeen, toteaa kolmantena, vain neljän pisteen päässä MM-kärjestä oleva saksalainen.
Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio ei ole täysin tyytyväinen kilpailupäivään. Tiimin suoritukset olivat vahvoja koko viikonlopun ajan, joten ainekset huomattavasti parempaan kokonaistulokseen olivat ilmassa.
- Tämä oli aika erikoinen viikonloppu, Kallio summaa.

- Molemmat kuljettajat olivat tosi hyvässä vauhdissa, ja Sandro on keikkunut kärjessä koko ajan. Aamun warm upissakin hän ajoi nopeimman ajan. Odotukset olivat korkealla, mutta itse kilpailussa sitten jäi jokin puuttumaan, eikä hän saanut puristettua sitä viimeistä vetoa, että olisi päässyt kärkeen. Totta kai tämä on kokonaisuutena hyvä tulos, mutta ei ihan sataprosenttisen tyytyväinen voi olla, kun voitto oli kuitenkin tänään otettavissa.
Myös ruudusta 16 startanneella Cressonilla oli mahdollisuudet parempaan sijoitukseen.
- Lorisilla oli nousujohteinen viikonloppu ja hän otti kilpailuun loistavan startin. Hän nousi heti kympin nippuun ja taisteli siinä sijasta seitsemän. Kaikki näytti hyvältä, kunnes hänen kätensä alkoivat puutua. Se haittasi loppua kohden tosi paljon, kun voimat loppuivat. Toki pisteitä tuli muutama, mutta ei siihen voi olla tyytyväinen, kun mahdollisuudet olivat viidenteen-kuudenteen sijaan, Kallio toteaa.
Sijalla 11 MM-pisteissä oleva Cresson on kuitenkin iloinen, että hänen vauhtinsa on kehittynyt kilpailu kilpailulta.
- Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan hyvä. Kehityimme hyvin pyörän ja oman ajamiseni suhteen. Käsien puutumisongelmien takia menetin ajorytmini ja sitä myöten myös tipuin sijoituksissa. Olen loppupelistä kuitenkin tyytyväinen 13. sijan tuomiin pisteisiin ja siihen, että näytin jälleen, että vauhtini riittää 10 parhaimman joukkoon ilman ongelmia. Kiitos Kallio Racingille ja myös Mika Kalliolle hyvistä neuvoista, Cresson kiitteli.
Kallio Racing suuntaa katseensa jo seuraavaan World Supersportin MM-osakilpailuun, joka ajetaan 25.-27. toukokuuta Iso-Britanniassa.
- Vaikka tämä oli kohtuuhyvä viikonloppu, niin parannettavaa jäi paljon. Mekaanikot tekivät kuitenkin kovasti työtä ja kaikki toimi loistavasti. Pyörät on nyt saatu hyvään iskuun, joten Doningtoniin lähdetään hyvillä mielin ja kärkitaistoon tietenkin, Kallio päättää.
Kilpailun tulokset: www.worldsbk.com/en/results%20statistics
MM-pistetilanne viiden osakilpailun jälkeen

1. RANDY KRUMMENACHER 81 YAMAHA
2. LUCAS MAHIAS 79 YAMAHA
3. SANDRO CORTESE 77 YAMAHA
4. JULES CLUZEL 75 YAMAHA
5. FEDERICO CARICASULO 69 YAMAHA
6. RAFFAELE DE ROSA 51 MV AGUSTA
7. LUKE STAPLEFORD 45 TRIUMPH
8. NIKI TUULI 38 HONDA
9. ANTHONY WEST 27 KAWASAKI
10. THOMAS GRADINGER 22 YAMAHA
11. LORIS CRESSON 20 YAMAHA


« Takaisin Uutisiin