Cortese viides Assenissa, Cresson upealla nousulla yhdeksänneksi

 

Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese ei pystynyt pitämään kärkipaikkaa tämän päiväisessä Assenin MM-osakilpailussa, mutta nuori belgialaislupaus Loris Cresson sen sijaan teki upean nousun ruudusta 17 yhdeksänneksi.

Paalupaikalta Assenin osakilpailuun startannut Sandro Cortese sai huonon lähdön ja putosi usean sijan alaspäin. Saksalainen onnistui kuitenkin nostamaan itsensä nopeasti kolmanneksi ranskalaiskaksikon Jules Cluzelin ja Lucas Mahiaksen taakse.

Taistelu kärjessä oli läpi kilpailun erittäin tiukkaa kuuden kuljettajan kesken. Cortese joutui tyytymään lopulta viidenteen sijaan. Pisimmän korren vei Cluzel. Toiseksi sijoittui Sveitsin Randy Krummenacher, joka samalla nousi Cortesen ohi MM-pisteissä toiseksi. Podiumin alimmalle korokkeelle kipusi Italian Raffaele De Rosa.

- Lähtöasetelmat oli hyvät tämän päivän kisaan, kun Sandro starttasi paalupaikalta, mutta vaikeudet lähdössä ei ainakaan helpottanut kisan alkua, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertaa.

- Sandro oli kärkiryhmässä alusta alkaen, mutta hän ei kuitenkaan lopussa pystynyt vastaamaan muiden vauhtiin. Täällä eturenkaan kuluminen oli isossa roolissa, ja me emme ehkä siinä onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Sandron olisi pitänyt päästä keulille kisan alkuvaiheessa, että hän olisi pystynyt ajamaan omaa ajoa, mutta tällä kertaa se ei onnistunut.

Suomalaistiimin nuori lupaus Loris Cresson yllätti tänään positiivisesti. Ruudusta 17 kilpailuun startannut belgialainen pääsi ensimmäistä kertaa kymmenen joukkoon sijoituttuaan yhdeksänneksi.

- Loris ajoi nousujohteisen viikonlopun ja taisteli itsensä hienosti yhdeksänneksi. Vielä kun saadaan lisää kierroksia ja kokemusta näistä kovista kisoista nuorelle kaverille, niin voidaan odottaa Lorikselta vieläkin parempia sijoituksia, Kallio päättää.

Myös Cresson itse on luonnollisesti tyytyväinen päivän antiin.

- Viikonloppu alkoi hieman vaikeasti, mutta onnistuimme löytämään pyörään kilpailuun erittäin hyvät säädöt. Sain tehtyä kierros kierrokselta lähes samoja kierrosaikoja kuin aika-ajoissa. Olen todella onnellinen ensimmäisestä top10-sijoituksestani tänä vuonna. Kiitos Kallio Racingille! Cresson hehkuttaa.

Kallio Racing on tiimien MM-pisteissä toisena GRT Yamaha Official WorldSSP Teamin jälkeen.

Kuljettajien MM-pistetilanne
1. Lucas Mahias 71
2. Randy Krummenacher 70
3. Sandro Cortese 65
4. Jules Cluzel 50
5. Raffaele de Rosa 35
---
11. Loris Cresson 18

Tiimien MM-pistetilanne
1. GRT Yamaha Official WorldSSP Team 120
2. Kallio Racing 83
3. Bardahl Evan Bros WorldSSP Team 70

World Supersport -kausi jatkuu kauden viidennellä osakilpailulla Italian Imolassa 13. toukokuuta.

World Supersport Assenin osakilpailun tulokset: http://www.worldsbk.com/en/results%20statistics


« Takaisin Uutisiin