Kallio Racing otti kauden ensimmäisen MM-voiton – Corteselle historiallinen saavutus

Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese saavutti tänään Espanjan Aragónissa ajetussa kauden kolmannessa Supersportin MM-osakilpailussa uransa ensimmäisen Supersportin osakilpailuvoiton.
Ensimmäistä kertaa urallaan Supersportin MM-osakilpailuun paalupaikalta startannut Cortese sai huonon startin ja putosi heti lähdön jälkeen neljänneksi. Mies kuitenkin sai nostettua itsensä pian toiseksi. Hän kävi pitkään tiukkaa taistoa Italian Federico Caricasulon kanssa sijoilla 2-3 Ranskan Jules Cluzelin ajaessa kärjessä. Seitsemännellä kierroksella Cortese onnistui nousemaan johtoon ja sai nopeasti tehtyä eroa muihin napaten itselleen myös kilpailun nopeimman kierrosajan.
Kun ajamatta oli enää neljä kierrosta, onnistui Caricasulo ohittamaan Cortesen. Seuraavalla kierroksella saksalainen otti Yamahallaan kärkipaikan takaisin ja sai pidettyä sijan ruutulipulle saakka saavuttaen Supersportin debyyttikautensa kolmannessa osakilpailussa uransa ensimmäisen voiton sarjasta. Cortese jätti Caricasulon toiseksi ja Cluzelin kolmanneksi.


- Olen todella, todella iloinen nyt. Jo eilinen oli hieno päivä, kun saavutin Supersport-urani ensimmäisen paalupaikan, iloinen Cortese hehkuttaa.
- Meillä oli hieno viikonloppu heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Teimme kovasti töitä sekä paalupaikan että voiton eteen. Jatkamme samaa rataa kohti seuraavaa viikonloppua, josta tulee varmasti jälleen rankka, mutta odotan seuraavaa kilpailua jo innolla, Cortese päättää.
Niin ikään Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio on luonnollisesti erittäin onnellinen upeasta tuloksesta.
- Oli loisto viikonloppu! Sandro oli todella vahva heti alusta asti, paalupaikka ja kisan voitto on jotain todella upeaa tällä hetkellä. Sandro pystyi kontrolloimaan kisaa, ja kun Caricasulo kävi pyörähtämässä hänen edellään, niin näytti, että Sandrolla oli vielä vähän vauhtia varastossa ja lopussa hän pystyikin kiristämään ja repimään eroa Caricasuloon ja Cluzeliin, Kallio kertaa.
- Asseniin lähdetään nyt hyvillä mielin ja kyllä tämä voitto luo uskoa koko tiimin porukalle. Kaiken lisäksi Sandro on nyt pisteissä toisena! Kiitos kovasta työstä koko tiimille ja kumppaneille, jotka ovat matkassa kaudella 2018! Kallio päättää.


21 lähtöruudusta startannut Belgian Loris Cresson teki hienon nousun ja ylitti maaliviivan sijalla 12.
- Loriksen kanssa taisteltiin koko viikonloppu, ei tahtonut löytyä rentoutta ajamiseen, mutta kisassa hän pystyi nousemaan hyvin. 12 sija on ilman muuta hyvä tulos täältä, Kallio toteaa.
Myös Cresson itse on tyytyväinen loppusijoitukseen.
- Tämä ei ollut helppo viikonloppu, koska meillä oli vaikeuksia löytää oikeita säätöjä pyörään. Teimme kuitenkin kovasti töitä ja tämän aamun warm upissa löysimme ratkaisun. Sain kisaan hyvän startin, mutta valitettavasti menetin hieman aikaa muiden kuljettajien takia. Sain kuitenkin pidettyä hyvä rytmin ja saavutin 12. sijan, johon olen tyytyväinen, Cresson kertaa.


MM-pisteissä jaetulla kolmannella sijalla ennen Aragónin osakilpailua ollut Cortese nosti sijoitustaan voiton myötä toiseksi. MM-pistejohdossa on tänään neljänneksi ajanut Ranskan Lucas Mahias pistein 58. Cortesella on nyt 54 pistettä ja kolmatta sijaa pitävällä Sveitsin Randy Krummenacherilla 50 pistettä. Cresson on sijalla 13 pistein 11.
Täydelliset tulokset ja MM-pistetilanne: http://www.worldsbk.com/en/results%20statistics
Seuraava World Supersport -sarjan osakilpailu ajetaan jo ensi viikonloppuna Hollannin Assenin radalla.


« Takaisin Uutisiin