Kallio Racingillä todella haasteellinen viikonloppu Italian Imolassa

KALLIO RACINGILLÄ TODELLA HAASTEELLINEN VIIKONLOPPU ITALIAN IMOLASSA

 

Italiassa, Imolan legendaarisella radalla ajettiin EM Superstock 600-kauden kolmas osakilpailuviikonloppu helteisissä sääolosuhteissa. Viikonloppu oli tiimille vaikea, ja vastoinkäymisille ei tuntunut tulevan ollenkaan loppua.

Viikonlopun ensimmäinen vapaa harjoitus perjantaina sujui vielä suhteellisen mutkattomasti, Niki Tuulen ollessa 9:s ja Eemeli Lahden 12:s. Molemmat ajoivat hyviä kierroksia, ja Eemeli paranteli kyytiään viime vuodesta heti alusta asti. Toinen harjoitus puolestaan oli punalippujen johdosta katkonainen, ja harjoituksen lopussa Nikin pyörään tuli harmillinen tekninen vika moottoriin. ”Ensimmäisen harjoituksen jälkeen tehdyt säätömuutokset tuottivat tulosta, ja ajaminen alkoi tuntua todella hyvälle. Harmikseni jouduin kuitenkin lopettamaan harjoituksen ennen aikojaan, kun koneeseen tuli tekninen vika”, Niki kertaa tapahtumia.

Lauantaiksi mekaanikot saivat Nikin pyörän iskuun ja molemmat kuljettajat pääsivät aika-ajoon. Eemelille sattui kuitenkin kaatuminen heti aika-ajon alussa, ja tämä jätti miehen lähtöruutuun 24. ”Aika-ajo oli täysi farssi kaatumisen takia. Jostain syystä keula vaan lähti alta taittaessani sisään radan kolmanteen mutkaan”, Eemeli kertoo. Nikillä puolestaan oli ongelma saada hyvää onnistunutta kierrosta aika-ajossa, johtuen osittain myös ruuhkasta radalla. Vauhti ei kuitenkaan jäänyt kärjen tuntumasta paljoa, ja mies ajoi 5. ruutuun huolimatta odotettua pidemmästä varikkopysähdyksestä. ”Niki tuli vaihtamaan rengasta ratavarikolle ennen aika-ajon puoltaväliä. Valitettavasti pysähdys ei jäänyt pelkkään renkaanvaihtoon, vaan jouduimme tekemään muitakin toimenpiteitä pyörälle, jotka viivästyttivät aika-ajon jatkumista Nikin osalta. Niki onnistui kuitenkin hienosti vielä puristamaan hyvän kierroksen aika-ajon loppuun, vaikka aika kävi todella vähiin”, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

Kilpailu alkoi varsin hyvin tiimin molempien kuljettajien osalta, ja hetken tuntuikin siltä että vaikealle viikonlopulle saadaan vielä hyvä päätös. Niki taisteli upeasti itsensä kolmospaikalle ensimmäisen kierroksen ohituksilla, mutta toisella kierroksella ajolinjan ajautuessa liiaksi kanttarin päältä, keula luisti alta ja kisa päättyi Nikin osalta kaatumiseen. ”Jos kilpailun lopputuloksista haluaa hakea jotain positiivista niin pahimmat kilpailijani sortuivat myös virheisiin ja tältä osin pistetilanne ei hirvittävästi muuttunut. Toprak menee kärjessä menojaan, mutta toiseen paikkaan on matkaa vain seitsemän pistettä”, Niki pohtii. Eemeli teki nousun 24. lähtöruudusta sijalle 12. Alku näytti vahvalta, mutta edellä menevää ryhmää, joka taisteli sijasta 7, mies ei saanut ajettua kiiinni.

”Oli todella vaikea viikonloppu, vaikka vauhti oli molemmilla kuljettajilla ihan hyvällä tasolla. Viikonloppuun mahtui teknisiä ongelmia, sekä kuljettajille kaatumisia. Käteen ei jäänyt viikonlopusta juuri mitään, lukuunottamatta Eemelin muutamia pisteitä. Tästä tarvitsee vaan jatkaa kokemusta rikkaampana eteenpäin, ja toivoa parempaa seuraavaa viikonloppua tiimille. Pienetkin asiat täytyy saada osumaan kohdalleen jotta saadaan meidän kilpailukyky konkretisoitua myös hyviksi tuloksiksi”, tiimipäällikkö Vesa Kallio toteaa.

EM Superstock 600-sarjan seuraava kilpailu ajetaan Portugalissa 5.-6.6.


« Takaisin Uutisiin