Kallio Racing taistelee sekä tallien että kuljettajien maailmanmestaruushopeasta tulokaskaudellaan

World Supersport –luokkaan myrskytuulen lailla saapunut Vesa Kallion luotsaama Kallio Racing tuli ja teki itsensä tykö luokan terävimpään kärkeen jo tulokaskaudellaan.

Kallio Racing ja sen kuljettajat World Supersport –luokassa, suomalainen Niki Tuuli ja etelä-afrikkalainen Sheridan Morais, tekivät hyvää työtä Espanjan World Superbike –osakilpailussa. Niki Tuuli väläytteli hyvää vauhtiaan läpi viikonlopun, ja sai aikaan ylimääräisiä sydämentykytyksiä tiimille lauantaiaamuna kolmansissa vapaissa harjoituksissa, kun hän kaatui ikävän näköisesti kahnauksessa kilpakumppanien kanssa. Miehelle ei onneksi käynyt kuinkaan, mutta pyörä otti osumaa ja tiimi teki töitä tauotta, jotta se oli jälleen iskussa lauantai-iltapäivän aika-ajoihin, ja totta kai sunnuntain kilvanajoon. Kisaan Tuuli starttasi kymmenennestä lähtöruudusta.

Koko kauden tasaisen vahvaa ajoa esittänyt Morais ja tiimi tekivät edelleen paljon töitä pyörän säätöjen kanssa. Kuin toisintona Ranskasta, Morais löysi vauhtinsa juuri silloin kuin sitä eniten tarvittiin ja Superpole2 aika-ajoissa viimeisellä minuutilla kiidätetty hurja kierros vei hänet jälleen lähtöruudukon eturiviin, tällä kertaa kolmanteen lähtöruutuun.

Itse kilpailussa molemmat kuljettajat saivat hyvän lähdön, ensimmäiseen kurviin tultiin Moraisin johdolla, Tuulin pitäessä kymppipaikkansa. Muutaman kierroksen jälkeen Morais alkoi kuitenkin pudota tuloslistalla pienten ajovirheiden ja haasteellisen takarengasvalinnan kanssa taistellen, päätyen alimmillaan sijalle 11. Tuuli puolestaan taisteli tuloslistalla itseään ylöspäin sijoitus kerrallaan, vaikka eturenkaan kanssa olikin ongelmia läpi koko kisan. Kilpailun puolessa välissä Morais sai taas kiinni ajorytmistä ja alkoi ajaa todella nopeita kierrosaikoja, ohittaen edellä ajavia kuljettajia mies kerrallaan. Tässä vaiheessa kärkiviisikko oli kuitenkin jo ehtinyt karata omille teilleen, joten Morais oli lopputuloksissa kuudes ja kartutti pistetiliä kymmenellä MM-pisteellä. Tuuli oli lopulta hienon taistelun päätteeksi seitsemäs saalistaen tallille yhdeksän tärkeää MM-pistettä. Todella tiukka tilanne MM-pistetaulukossa, niin kuljettajien kuin tallienkin osalta, vie maailmanmestaruusmitalien jaon kauden viimeiseen osakilpailuun Qatarissa.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio kommentoi: ”Ei käy kieltämän, tulos ei ollut sitä mitä toivottiin. Qatarissa tarvitaan lisää aggressiivisuutta ajoon, varsinkin kisan alkukierroksille. Rengasvalinnat tuottivat hieman hankaluutta todella nopeasti lämmenneen kelin takia, eikä niissä valitettavasti onnistuttu kummankaan kuljettajan osalta. Sarjan toisiin sijoihin on sekä Sheridanilla että tiimillä vielä mahdollisuudet, mutta matka hankaloitui.

Niki Tuuli kommentoi: ”Harmi kun keli lämpeni niin nopeasti, meillä on ollut ongelmia eturenkaan kestävyydessä koko viikonlopun. Ajofiilis oli hyvä, mutta tämän parempaan ei tänään pystytty. Qatarissa täysillä sitten. Kiitos kaikille kovasta työstä!”

Sheridan Morais kommentoi: ”Hyvän lähdön jälkeen tein muutamia pieniä virheitä ja huomasin että tämän päivän vauhti ei ollut tarpeeksi nopeaa pysyäkseni kärjen mukana. Kisan loppupuolella nousin muutamia sijoja kun rengas alkoi toimia hyvin, mutta se oli liian myöhään kärkikamppailua ajatellen.”

Jerezin osakilpailu oli kauden viimeinen World Supersport 300 –luokalle ja sen Kallio Racingin nuorille kuljettajille, suomalaiselle Kimi Patovalle ja brasilialaiselle Renzo Ferreiralle.Viisitoista- ja kuusitoistavuotiaat nuorukaiset ovat tehneet hyvää työtä ja hankkineet itselleen huimasti lisää kokemusta kauden aikana. Luokan kärki on toki ollut kaukana, mutta tiimipäällikkö Vesa Kallio näkee kaudessa myös paljon hyvää: ”Luokka oli uusi kisajärjestäjälle, tiimille ja kuljettajille, joten kokemusta ja tietoa karttui kaudesta mukaan kaikille osallistujille. Tiiminä tiedämme nyt mitä tuleman pitää ja mihin keskittyä talven aikana ensi kautta silmällä pitäen. Tällaisessa luokassa erot ovat niin pieniä, että menestyäkseen suorituksen pitää olla tasaisen korkealla. Kiitos kaudesta ja kovasta työstä Kimille, Renzolle ja muille meidän 300 tiimin jäsenille.”
Päätöskilpailuun Patova ja Ferreiralähtivät lähtöruudukon sijoilta 29. ja 36. Maaliin tultiin sijoilla 21. ja 29. Molemmat paransivat hienosti sijoitustaan kisan aikana ja Kimi ajoi kauden parhaan kilpailunsa. Tähän on hienoa päättää kausi.

Kauden viimeinen World Supersport –luokan kilpailu ajetaan Qatarissa 2.-4. marraskuuta.

Tulokset World Supersport -luokka, Jerez de la Frontera, Espanja 22.10.2017 

  1. Frederico Caricasulo
  2. Jules Clutzel
  3. Anthony West
  4. PJ Jacobsen
  5. Lucas Mahias
    … 6. Sheridan Morais
    … 7. Niki Tuuli

Kuljettajien maailmanmestaruuspisteet World Supersport –luokassa kun on ajettu yksitoista kauden kahdestatoista osakilpailusta:

  1. Lucas Mahias, Ranska, 165 pistettä
  2. Kenan Sofuoglu, Turkki, 145 pistettä
  3. Jules Cluzel, Ranska, 135 pistettä
  4. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 132 pistettä
  5. PJ Jacobsen, USA, 108 pistettä  
    … 7. Niki Tuuli, Suomi, 72 pistettä

Tallien maailmanmestaruuspisteet World Supersport –luokassa kun on ajettu yksitoista kauden kahdestatoista osakilpailusta:

  1. GRT Yamaha Official WorldSSP Team, 270 pistettä
  2. Kawasaki Puccetti Racing, 219 pistettä
  3. Kallio Racing, 204 pistettä
  4. CIA Landlord Insurance Honda, 191 pistettä
  5. MV Agusta Reparto Corse, 125 pistettä 

Tulokset World Supersport 300 –luokka, Jerez de la Frontera, Espanja 22.10.2017

  1. Galang Hendra
  2. Scott Deroue
  3. Alfonso Coppola
  4. Marc Garcia
  5. Daniel Valle
    ...21. Kimi Patova
    ...29. Renzo Ferreira

Kuljettajien maailmanmestari ja perintöprinssit World Supersport 300 -luokassa:

  1. Marc Garcia, Spain
  2. Alfonso Coppola, Italy
  3. Scott Deroue, The Netherlands
  4. Mika Perez, Spain
  5. Daniel Valle, Spain
    … 28. Kimi Patova, Finland
    … Renzo Ferreira, Brazil

 Valokuva: Philippe Damiens. Valokuvia median käyttöön on ladattavissa kuva-galleriasta osoitteesta www.kallioracing.com


« Takaisin Uutisiin