Kallio Racingillä onnistuneet kaudenalustestit Espanjan Aragonissa ja Cartagenassa

Kallio Racingin kuljettajat pääsivät pitkän talvikauden jälkeen vihdoin tositoimiin kun tiimi starttasi kauden testien merkeissä Aragonin radalla kuluneena viikonloppuna. Pääasiassa tarkoitus oli testata uusia pyöriä ja löytää kuljettajille Niki Tuulelle ja Eemeli Lahdelle hyvä ajotuntuma päälle kauden ensimmäistä EM Superstock 600-osakilpailua ajatellen. Nopeavauhtisella Aragonin radalla olivat ajamassa myös pitkän tauon jälkeen Jasmin Sarjos, sekä jo aiemmin keväällä Aragonin rataan tutustunut Anastassia Kovalenko.

Testit olivat todella onnistuneet ja etenkin tiimin EM-kuljettajat saivat tärkeitä testikilometrejä alle Aragonin tulevaa kilpailuviikonloppua silmällä pitäen. Niki ja Eemeli ajoivat paljon tasaisia hyviä kierroksia ja tiimi pääsi kokeilemaan monenlaisia säätöjä ja jousitusmuutoksia. ”Meillä on hyvät perussäädöt pyöriin olemassa, ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kisaviikonloppuna, jolloin hierotaan loput säädöt kohdilleen kelin, pidon, sekä kuljettajien tuntemusten mukaan.” toteaa tiimipäällikkö Vesa Kallio luottavaisin mielin. Niki puolestaan kertoo löytäneensä hyvän tuntuman jo alusta asti: ”Testit olivat todella hyvää treeniä pyörän käsittelyä varten ja fiilis tulevaan kisaan on nälkäinen. Olen myös erittäin tyytyväinen mekaanikoiden ja tiimin toimintaan.” Samansuuntaiset ovat myös Eemelin mietteet ja nuorimies kertookin tiimin löytäneen etenkin jousituksen osalta hyviä säätöjä kilpailua silmällä pitäen. ”Toki pitkän tauon jälkeen ajokilometrien puute tekee oman jännitysmomentin kilpailuviikonloppuun, mutta lähtökohdat tulevaan kauteen ovat entistä paremmat tänä vuonna, kun tiimi on tuttu sekä radoista on enemmän kokemusta kuin ennen.”.

Tiimin virolaiskuljettaja Anastassia Kovalenko sai myös hyviä testikilometrejä alle, etenkin silmällä pitäen tulevaa European Junior Cupin yhteydessä ajettavaa alle 23-vuotiaiden Women’s Cupin avauskilpailua. ”Sain parannettua kierrosaikojani edellisistä Aragonin testeistä paljon, sekä muutettua ajotyyliäni, vaikkakin jarrutuksissa minulla on vielä paljon parannettavaa” Anastassia kertoo. Anastassia ottaa alkavalla kaudella osaa Kallio Racingin pyörällä Viron mestaruussarjaan sekä yksittäisiin Suomen B600-osakilpailuihin Hondalla ajettavan Eurpean Junior Cupin lisäksi.

Aragonin jälkeen tiimin kuljettajista Niki, Eemeli sekä Jasmin jatkoivat testejä Cartagenan radalla yhdellä päivällä. Myös Cartagenassa testipäivä oli erittäin onnistunut ja kuljettajat pääsivät totuttelemaan lämpimiin olosuhteisiin lämpöasteiden ollessa hellelukemissa. Aragonissa osaan testipäivistä osallistunut Jasmin oli myös erittäin tyytyväinen, ja Cartagenassa kierrosaika parani edelliskerrasta reilusti heti ensimmäisenä päivänä. ”Viime kauden loukkaantuminen tuntuu olevan lopullisesti menneen talven lumia, ja ajotuntuma oli tällä kertaa parempi kuin koskaan aiemmin. Löysin erinomaisen luoton pyörään sekä itseeni ja odotan jo malttamattomana mutta luottavaisena tulevaa SM-kautta”.


« Takaisin Uutisiin