Kallio Racingin kaikki kuljettajat pisteille Imolassa

Superstock600-luokan EM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin Italian Imolassa helteisissä merkeissä. Kallio Racingin Niki Tuuli, 18, jatkoi kisassa hyviä esityksiään ajamalla kauden aikana jo toistamiseen palkintopallille.

Toiseksi ajaneen Tuulen lisäksi Kallio Racingin loistavaa päivää täydensivät 12:nneksi ajanut Eemeli Lahti, 17, ja 15:nneksi ajanut Valter Patronen, 18, jotka molemmat ajoivat erinomaisen kilpailun pistesijoille.

EM-sarjan kärkeen jo Hollannin Assenin kisan jälkeen siirtynyt Tuuli säilytti hyvän sijoituksensa ansiosta johtopaikkansa EM-sarjan kärjessä. Kolmen osakilpailun jälkeen Tuulen pistesaldo on 58 pistettä, kaksi pistettä enemmän kuin toisena olevalla italialaisella Marco Faccanilla. EM-sarja käsittää seitsemän osakilpailua.

Niki Tuuli, aika-ajon toinen, kisan toinen, johtaa EM-sarjaa:

Sain hyvän vauhdin päälle jo perjantain harjoituksissa ja pyörä tuntui hyvältä. Lauantaiaamun toiseen harjoitukseen saimme hiottua pyörää vieläkin paremmaksi ja aamupäivän aika-ajossa kaikki meni sitten juuri niin kuin pitää, sain ajettua puhtaan kierroksen tyhjällä radalla aika-ajon lopussa.

Kisaan lähdin toisesta ruudusta, eikä startti onnistunut ihan täydellisesti. Tipuin ensimmäisessä mutkassa neljänneksi ja sen jälkeen minut ajatettiin ulos, jonka jälkeen yritin aukaista vähän liian rajusti ja highsider oli enemmän kuin lähellä. Samalla tipuin hässäkän myötä yhdeksänneksi.

Tilanteen selvittyä huomasin, että ajan hieman nopeampaa kuin edellä ajava porukka ja lähdin ohittelemaan heitä yksi kerrallaan. Kovin kauaa siihen ei onneksi mennyt, sillä neljännellä kierroksella olin noussut jo toiseksi, samalle sijalle, jolla pysyin loppuun saakka.

Koko kisan ajan kierrosaikani olivat sekunnin sisään, joten kisa oli todella onnistunut, vaikka ensimmäinen kierros nyt vähän pieleen menikin. En kuitenkaan voisi olla tyytyväisempi tekemääni nousuun ja siihen, että sain säilytettyä paikkani EM-pistejohdossa.

Eemeli Lahti, aika-ajon 13:s, kisan 12:s, sijalla 11. EM-pisteissä:

Otin kisassa hyvän startin ja nousin heti ensimmäisissä mutkissa muutaman sijan, jonka jälkeen pääsin nopeampien imuun ajamaan. Ensimmäisen kierroksen lopulla tuli kuitenkin vaihdemissi, jonka seurauksena ajauduin hiekalle ja putosin kauas taaksepäin sijalle 15. Sen jälkeen minun oli tosi vaikeaa saada rytmi takaisin, mutta pystyin kuitenkin kirimään vielä muutaman sijan.

Ruutulipulla olin 12:s, johon en oikeastaan ole kovin tyytyväinen, vaikka pisteille ajoinkin. Olisin odottanut itseltäni enemmän ja parempaa ajoa.

Valter Patronen, aika-ajon 21:s, kisan 15:s, sijalla 23. EM-pisteissä:

Pääsin heti alusta lähtien hyvään fiilikseen ja tuntumaan, vaikka ajoinkin Imolassa nyt ensimmäistä kertaa. Aika-ajossa sijoitukseni ei ollut mitenkään kummoinen, sillä en saanut parasta kierrosta ihan onnistumaan. Jäin vähän taakse, mutta ajattelin, että nousen sitten kisan ensimmäisillä kierroksilla mahdollisimman korkealle.

Startti meni kuitenkin penkin alle, kun pyörä alkoi keulimaan, enkä saanut parannettua niin kuin olin suunnitellut. Kisan edetessä onnistuin kuitenkin parantamaan sijoitustani pikku hiljaa ja sain nostettua itseni muutaman pykälän ylöspäin.

Kisa oli ihan hyvä, mutta vielä kun saisi aika-ajoihin vähän enemmän puhtia, niin pääsisin lähtemään kisaan edemmistä riveistä ja pystyisin taistelemaan paremmista sijoituksista heti alusta lähtien.

Viikonloppu oli kaikin puolin hyvä ja ehjä, ei tullut kaatumisia ja tuli myös se ensimmäinen EM-piste. Hyvä fiilis jäi myöskin siitä, että käteni, joka on kahdessa aiemmassa kisassa puutunut, ei vaivannut enää juuri ollenkaan.

Vesa Kallio, tiimipäällikkö:

Imolan kisa oli todella onnistunut, kaikki kuskit ajoivat pisteille Italian maaperällä, kisassa, jossa italialaiset ovat tunnetusti olleet vahvoja.

Niki ajoi huippuhyvän kisan ensimmäisen kierroksen lipsahduksen jälkeen, nousi yhdeksänneltä paikalta toiseksi ja pystyi tekemään suurimman osan ohituksista samassa paikassa radan loppuosassa olevassa alamäkijarrussa, siinä Niki oli todella vahva.

Kakkossija oli todella hyvä saavutus, sillä Italiassa ajettavat EM-sarjan Imolan ja Misanon kisat ovat todella vaikeita ulkomaalaisille kuskeille, kun italialaiset ovat niissä todella vahvoja. Ilman ensimmäisen kierroksen tilannetta täälläkin olisi varmasti voitu nähdä kova kamppailu voitosta.

Eemeli nousi hyvän startin jälkeen kymmenenneksi, mutta ajautui harmittavasti ulos radalta ensimmäisen kierroksen loppuvaiheilla, menettäen samalla sijoituksia sekä otteen kärkiryhmään. Yksittäiset kierrosajat olivat kuitenkin todella hyviä, joten vauhti riittäisi parempiinkin sijoituksiin, kunhan kaikki palaset vain saataisiin loksahtamaan kohdalleen ja Eemeli pystyisi ajamaan virheettömän kisan.

Valter kävi koko kisan ajan hyvää vääntöä viimeisistä pistesijoista, joka oli todella hienoa. Myös se oli hienoa, että EM-pistetili aukesi jo kauden kolmannessa kisassa. Löysimme Valterin pyörään aika-ajon aikana vähän paremmat säädöt ja sen myötä Valter pystyi muuttamaan ajotyyliään hieman suoraviivaisemmaksi.

Nyt meillä on edessä pieni tauko ennen seuraavaa kisaa, jonka aikana treenaamme Suomessa ja pyrimme löytämään kaikille kuljettajille lisää luottamusta niin pyörään kuin omaan tekemiseen.

Kausi jatkuu 21. kesäkuuta Italian Misanon radalla.

Kuva: Pers Racing L&S


« Takaisin Uutisiin