Eemeli Lahti vireessä Portugalin EM-osakilpailussa

Superstock600-luokan EM-sarjan viides ja kolmanneksi viimeinen osakilpailu käytiin viikonloppuna Portimaon radalla, Portugalin etelärannikolla.

Kallio Racingin kuljettajakolmikon parhaimmasta vauhdista vastasi 17-vuotias Eemeli Lahti, joka kaasutteli lauantai-iltana Portimaon 4592 metrin mittaisella radalla ajetun kisan kahdeksanneksi.

EM-pisteissä toisena majailleen imatralaisen Niki Tuulen kohtaloksi puolestaan koitui edellisen kisan tapaan keskeytys, eikä naantalilaisen Valter Patrosenkaan kisaviikonloppu sujunut toivotulla tavalla.

Niki Tuuli, aika-ajon viides, keskeytti kisassa, kolmantena EM-pisteissä:

Viime vuonna en päässyt ajamaan Portugalissa lainkaan sairastumisen vuoksi, joten ajoi täällä nyt ensimmäistä kertaa. Vaikka rata onkin aika tekninen, pääsin siihen sisälle suhteellisen nopeasti ja sain parannettua kierrosaikaani tasaisesti. Aika-ajossa kierrosaikani oli jo peräti 2,5 sekuntia parempi, kuin perjantain toisessa vapaassa harjoituksessa.

Kisaan lähdin viidennestä ruudusta ja tarkoituksenani oli ottaa ensimmäiset mutkat rauhallisesti, jottei kävisi kuten edelliskisassa. Tein niin ja tipuin pari sijaa, mutta pääsin kuitenkin nousemaan takaisin paremmille sijoille. Kunnes, kohtalon ivaa, pyörään tuli kytkinongelmia ja kytkin hajosi. Pystyin ajamaan vielä pari kierrosta kärkiryhmän peesissä, mutta sitten oli pakko luovuttaa ja tulla pois, jottei pyörä hajoisi kokonaan, sillä lämmötkin olivat jo todella korkealla.

Harmittaa ihan älyttömästi, sillä tipuin EM-pisteissä kolmanneksi. Toivottavasti huono onneni oli nyt tässä ja pääsen taas takaisin omalle tasolleni kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Eemeli Lahti, aika-ajon kuudes, kisan kahdeksas, sijalla 11. EM-pisteissä:

Nikin ja Valterin tavoin ajoin Portimaossa ensimmäistä kertaa, mutta sain onneksi radan juonesta kiinni aika nopeasti ja pystyin ajamaan kovaa jo heti alusta lähtien. Myös pyörä oli iskussa heti ensimmäisistä treeneistä lähtien ja toisessa treenissä se vaati oikeastaan enää vain pientä hienosäätöä.

Kisan alun päätin ottaa rauhallisesti, jottei siinä tapahtuisi mitään isompia virheitä, niin kuin joskus on päässyt käymään. Tipuin muutaman sijan, mutta sain nopeasti kurottua itseni seitsemänneksi. Sen jälkeen lähdin ajamaan edellä ajavaa ryhmää kiinni ja pääsinkin jo ihan tuntumaan, mutta sitten meinasin ajaa edellä ajavan perään ja ajoin mutkan pitkäksi. Mahdollisuus neljänteen sijaan meni sitten siinä.

Totta kai se oma töppäys jäi harmittamaan, mutta muuten viikonloppu oli ehkä paras, mitä minulla on tällä kaudella ollut. Siitä jäi positiivinen fiilis.

Valter Patronen, aika-ajon 23:s, kisan 19:s, sijalla 31. EM-pisteissä:

Minulla oli todella vaikea viikonloppu, en oikein löytänyt tuntumaa ja luotto pyörään sekä omaan ajamiseen oli suoraan sanottuna hukassa. Ajamisesta ei tullut mitään ja pyörän kanssa tuli myös pieniä teknisiä murheita.

Kisa ei myöskään alkanut mitenkään erityisen hyvin, sillä sain ensimmäisissä mutkissa jonkun pyörän kylkeeni ja ajauduin ulos, jonka seurauksena tipahdin porukan hännille. Lähdin ajamaan muita kiinni, mutta osa pääsi jo sen verran karkuun, ettei parempaan oikein ollut mahdollisuutta.

Viikonloppu oli tietysti iso pettymys, mutta odotan silti innolla kauden kahta viimeistä osakilpailua, jotka ajetaan minulle tutuilla radoilla Espanjan Jerezissä ja Ranskan Magny-Coursissa. Toivon, että saan kauden parhaan tuloksen aikaiseksi juuri näissä osakilpailuissa.

Vesa Kallio, tiimipäällikkö:

Niki ja Eemeli oppivat Portimaon radan todella nopeasti ja ajoivat aika-ajossa erinomaisen tuloksen. Valterin itseluottamus sen sijaan oli kateissa, eikä ajamisesta tahtonut tulla oikein mitään.

Aika-ajotulosten perusteella kisan lähtökohdat näyttivät todella hyviltä ja itse kisa lähtikin hyvin käyntiin, kunnes Niki tuli sisään varikolle jo heti alkukierroksilla. Nikin pyörästä hajosi kytkin, joka harmittaa minua tiimipäällikkönä todella paljon, sillä näin ei missään nimessä saisi tapahtua. Harmittaa myös Nikin puolesta, sillä miehellä oli tänä viikonloppuna erittäin hyvä asenne tekemiseen.

Eemelin viikonloppu oli niin ikään vahva, ehkä yksi parhaimmista koko kauden aikana. Hän paransi aikaansa koko ajan ja ajoi erinomaisesti heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Pienellä maltilla kisan loppusijoitus olisi voinut olla vieläkin parempi, sillä Eemelin vauhti oli todella hyvää, ihan kisan loppumetreille saakka.

Valterin viikonloppu puolestaan oli vaikea ja miehen ajamisesta tuntui puuttuvan se ajamisen ilo. Se näkyi turhautumisena, eikä Valter saanut rytmistä kiinni oikeastaan koko viikonloppuna.

Seuraava kisa ajetaan vasta kahden kuukauden kuluttua, mikä on oikein hyvä. Tauko tulee oikeaan paikkaan, vaikka ajamista emme missään nimessä lopeta. Tauon aikana on tarkoitus pitää pientä huilia, mutta myös harjoitella ja osallistua harjoitusmielessä muun muassa Alastaron SM-osakilpailuun.

EM-sarjan seuraava osakilpailu koittaa 6. syyskuuta Espanjan Jerezissä.

Kenny Koskiselle tuplakultaa Ruotsista

Samaan aikaan Superstock600-luokan EM-sarjan Portimaon osakilpailun kanssa ajettiin myös Road Racingin SM-kauden kolmas osakilpailuviikonloppu, joka käytiin Viron Pärnussa. Siellä Kallio Racingin värejä puolustivat forssalainen Joel Vinnikainen ja virolainen Anastassia Kovalenko, Jasmin Sarjoksen jäätyä sivuun koko loppukaudeksi loukkaantumisen vuoksi.

Vinnikainen ajoi Pärnun Superstock600-luokan kisalähdöissä sijat seitsemän ja kolme, Kovalenko puolestaan ajoi molempien B-luokan lähtöjen seitsemänneksi.

Portimaon ja Pärnun lisäksi viikonlopun kolmannet kapinat käytiin Ruotsissa, jossa Kallio Racingin 10-vuotias juniorikuljettaja Kenny Koskinen ajoi Pohjoismaiden mestaruudesta. Koskisen osalta viikonloppu sujui erinomaisissa merkeissä, sillä Koskinen otti tuplakultaa ja nappasi Pohjoismaiden mestaruudet niin MiniGP- kuin Minimotoluokasta.

Kuva: Pers Racing L&S


« Takaisin Uutisiin