Katsaus menneeseen kauteen: World Supersport 300 -luokka

Kallio Racingin menestyksekäs kausi 2017 World Supersport –luokassa jätti tallin osallistumisen kahdella pyörällä ja nuorella kuljettajalla myös pienempään Supersport 300 –luokkaan varjoonsa niin tuloksellisesti kuin huomioarviollisestikin. Kysyimme Vesa Kalliolta pikku luokan roolista tallissa ja sen menneestä kaudesta. Myös kuljettajat ehtivät kommentoida mennyttä ja kertoa hieman tulevastaan.

Miten summaisit Kallio Racingin mennyttä kautta World Supersport 300 –luokassa, tiimipäällikkö Vesa Kallio?
”WorldSSP300 -luokka tuli uutena luokkana World Superbike -sarjaan täksi kaudeksi junioreiden MM-luokan statuksella. Luokassa oli paljon osallistujia, ikähaarukka oli suhteellisen iso ja tasoerotkin olivat alkukaudesta melkoisen suuret. Kauden edetessä tasoerot kuljettajien välillä kuitenkin pienenivät ja loppukaudesta viivalla nähtiin täysi lähtöruudukkko, 36 nuorta kuljettajaa, taistelemassa MM-pisteistä.” Kallio kertoo. ”Meidän kuljettajat tässä luokassa, suomalainen Kimi Patova ja brazilialainen Renzo Ferreira, olivat molemmat 15-vuotiaita kauden alkaessa ja luokan kuljettajien ikähaitarin nuorimmasta päästä. Hyppy paikallisista sarjoista MM-sarjaan oli molemmilla todella iso. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi ehkä tarvinnut fokusoida kundien harjoitteluun ennen kautta ja kauden aikana eri tavalla, ja kuljettajien olisi pitänyt pystyä keskittymään enemmän henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen ja sitä kautta kasvattamaan itseluottamustaan kauden aikana.” Kallio puntaroi.


Miten kuvailisit Kimi Patovan kauden tapahtumia, Vesa?
”Kimin parhaat kilpailut osuivat Hollannin Asseniin ja viimeiseen Jerezin kilpailuun. Kimille oli Assen ratana jo entuudestaan tuttu ja hän ajoi siellä hienosti yhdenneksitoista, saalistaen 5 MM-pistettä. Viimeinen kilpailu Jerezissä oli hyvä taistelu ja oiva näyte kauden aikana tapahtuneesta kehityksestä. Sijoitus oli vähän pistesijojen ulkopuolella, mutta varmasti yksi kauden parhaimmista kisoista, ja vieläpä radalla missä monet espanjalaiset kilpakumppanit ovat harjoitelleet ja ajaneet paljon.” Kallio summaa.

Miten sinä Kimi kuvailisit luokassa ajamista ja mennyttä kautta muutenkin omalta osaltasi?
“Minut yllätti ensimmäisissä kisoissa se, kuinka röyhkeää ajaminen maailmalla on. Kokemusta tuli todella paljon kilvan ajamisesta ja muistakin lajiin liittyvistä asioista. Kausi oli opettavainen monella tavalla: opin paljon uusia ratoja ja positiivista oli, että sain tämän ison mahdollisuuden kilpailla näin kovatasoisessa luokassa. Olla osa Yamaha BLUCRU:ta antoi hienon mahdollisuuden tutustua uusiin kavereihin ympäri maailmaa, ja tottakai Valentinon Rossin leiri oli kauden kohokohtia. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? No, talvella viedään taas fysiikkaa eteenpäin erilaisilla harjoitteilla ja se menee myös motocrossin, enduron ja jääradan parissa. Muilta osin ensi kauden neuvottelut ovatkin vielä käynnissä.” Kimi Patova kertoo.


Entäpä miten Renzon kausi, tiimipäällikkö Kallio?
”Renzon kausi oli hyvin vaikea. Hän keräsi itselleen ja hänelle kerättiin liikaa paineita, mikä näkyi suoritusten ailahteluna. Välillä oli valonpilkahduksia ja ajaminen näytti tosi hyvältä, mutta sitten se tuntuma taas välillä näytti katoavan kokonaan. Varmasti kauden parasta Renzoa nähtiin Alastaron SM-osakilpailussa missä hän ajoi ylivoimaiset voitot. Tällaisia onnistumisia olisimme kaivannut Renzolle MM-startteihinkin.” Kallio kuvailee.

Mitä Renzo itse olet mieltä luokasta ja kaudesta?
”WSSP300-luokka oli mahtava kokemus. Taso luokassa oli todella kova ja kaikki kuljettajat olivat nopeita, oli mahtavaa olla osa tuota kokonaisuutta! Kausi oli minulle erittäin hyvä, opin niin paljon tallilta, pyörästä, kategoriasta että vaikka tuloksellisesti kausi olikin hyvin vaikea, jäin kauden loputtua isosti plussalle kuitenkin! Yamaha BLUCRU challenge oli aivan uskomattoman mahtava kokemus, kauden ehdoton kohokohta. Kiitos kaikesta avusta ja mahtavasta tapahtumasta Yamahalle ja BLUCRU-organisaatiolle. Ensi kaudella aion keskittyä kauteen valmistautumiseen, fysiikkaan ja henkiseen puoleen. Toivon ensi kaudestani menestyksekästä, mutta World SSP300 –luokan kilpailut katson 2018 televisiosta ;)”, Renzo hymyilee. 

Mitenkäs ne kuuluisat viimeiset sanat, Vesa Kallio? ”Haluan kiittää itseni ja tiimin puolesta molempia kuljettajia tästä kaudesta. Vuosi oli työn täyteinen ja unohtumattomia kokemuksia täynnä. Toivon hyvää jatkoa molemmille kuljettajille uusiin haasteisiin!” Kallio lopettaa.


« Takaisin Uutisiin