Assenissa tavoitteena voitto

 

 Kallio Racingin Yamaha-kuljettajat ovat kovassa iskussa ennen Wolrd Supersport –luokan Hollannin osakilpailua Assenin legendaarisella TT-radalla. Asetelmat ovat hyvät, sillä eteläafrikan Sheridan Morais on pisteissä kolmantena ja Niki Tuuli muutaman sijan perässä viidentenä.

”Assen on yksi minun lempiradoista ja olen aina pärjännyt täällä, joten fiilis on todella hyvä. Viime kilpailu meni miten meni, mutta nyt odotukset ovat jälleen korkealla. Tiimi on tehnyt hyvää työtä ja Yamaha tuntuu erittäin nopealta, joten senkään puolesta ei ole mitään ongelmia”, Tuuli sanoo.

Suomalaisen tavoitteet eivät ole muuttuneet kauden edetessä, joten tavoitteena on nousta jälleen palkintokorokkeelle.

”Kolmen joukkoon on tietenkin tavoite ja samalla ottaa hyvät pisteet. Suurimpana muutoksena voidaan sanoa, että pyrimme tekemään kaiken entistä ammattimaisemmin ja olemme esimerkiksi aikatauluttaneet toimintaa eri tavalla. Tarkoituksena on saada parempi tulos ja vauhti kaikilla kerroilla, kun menemme radalle”, viidentenä sarjataulukossa majaileva Tuuli toteaa.

Moraisin itseluottamus on kovaa luokkaa Aragonin menestyksen jälkeen.

”Odotan Assenin kisaa todellakin. Meillä on vahva kokonaisuus tiiminä ja uskon, että voimme jatkaa siitä mihin jäimme Espanjassa. Odotan, että edessä on hyvä viikonloppu”, edellisessä kilpailussa toiseksi ajanut Morais sanoo.

Kuusisatasten lisäksi Assenin osakilpailussa ajavat myös pienemmän 300-luokan kuljettajat, joilla mieli on rento ja tavoitteet niin ikään korkealla.

”Todella hyvillä mielin lähdetään kilpailuun, sillä rata on viime vuoden world-finaalin jäljiltä tuttu. Pidän tästä radasta erityisesti ja sen takia tähän viikonloppuun on helpompi lähteä. Tavoitteena päästä lähemmäksi kärkeä ja ajaa kisassa pistesijoille”, Kimi Patova kertoo.

Brasilian Renzo Ferreira odottaa kilpailua innolla ja uskoo pystyvänsä parantamaan ajoa ja samalla saavuttaa hyvän sijoituksen itse kilpailussa.

”Usko omaan tekemiseen on edelleen kova ja tavoitteena on ajaa kymmenen parhaimman joukkoon”, Ferreira sanoo.

 

World Supersport MM-sarja pistetilanne 3/13

 

1. Lucas Mahias, Ranska, 45

2. Roberto Rolfo, Italia, 40

3. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 34

4. Kyle Ryde, Englanti, 32

5. Niki Tuuli, Suomi, 27

 

World Supersport 300 MM-sarja pistetilanne 1/9

 

 

1. Scott Deroue, Hollanti, Kawasaki, 25

2. Daniel Valle, Espanja, Yamaha, 20

3. Mika Perez, Espanja, Honda, 16

4. Borja Sanchez, Espanja, Yamaha, 13

5. Angelo Licciardi, Belgia, Yamaha, 11

… Kimi Patova, Yamaha, 0

… Ferreira, Yamaha, 0

 

Kuvat: Philippe Damiens

 

 

 

 

 


« Takaisin Uutisiin