Niki Tuuli loistoiskussa MM-avaukseen

Testit Australian Phillip Islandilla enteilevät Kallio Racingille hyvää. Tavoitteena sijoittuminen World Supersport –luokan MM-sarjan kärkisijoille.

 Kallio Racingin suomalainen ykkösnyrkki Niki Tuuli lähtee ratamoottoripyöräilyn World Supersport –luokan MM-sarjan avaavaan Australian osakilpailuun hyvillä mielin. Imatralainen pääsi testaamaan Yamaha R6-kilpuriaan Phillip Islandin radalla ja piti kokemastaan, vaikka vaikeuksiakin riitti.

 ”Fiilis on todella hyvä, vaikka ensimmäisenä päivänä hiukan satoi ja toisena päivänä kaaduin 220 kilometrin tuntivauhdista. Se olisi saanut jäädä kokematta. Pyörä meni aika huonoon kuntoon”, Tuuli hymähti.

 Vauhdillisesti Tuuli oli kuitenkin juuri siinä missä pitikin, mikä enteilee hyvää kilpailua ajatelleen. Hän on nopea omaksumaan radat ja nauttii juuri tällaisesta vauhdikkaasta paikasta.

 ”Rata on todella hieno, ja juuri sellainen mistä pidän eniten. Ajetaan todella lujaa ja se sopii minulle erinomaisesti.”

 Tavoitteet tulevan viikonlopun MM-avaukseen ovat kovat. Tuuli havittelee paikkaa kärkijoukossa, ja haluaa jatkaa siitä mihin viime vuoden viimeisissä MM-osakilpailuissa jäi eli juhlia kilpailua palkintokorokkeella. Tavoitetta tukee myös se, että Supersportin MM-sarjan hallitseva maailmanmestari, Turkin Kenan Sofuoglu, jää kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta loukkaantumisen takia pois.

 ”Nyt on yksi kova kaveri vähemmän MM-avauksessa. Tavoite on ajaa kärkisijoista, sen suhteen mikään ei ole muuttunut. Luotto omaan tekemiseen on kova. Pientä jännitystä on ilmassa, mutta niin pitää ollakin. Se takaa sen, että ollaan iskussa kilpailun alkaessa”, Tuuli sanoi.

 Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio iloitsee kauden avauksesta. Matka ensimmäiseen täysimittaiseen MM-kauteen on ollut pitkä ja nyt eletään sitä parasta aikaa, kun kaikki toiminta alkaa.

 ”Onnekkaita ollaan, että olemme päässeet tänne saakka ja tilanne vaikuttaa hyvältä. Iso kiitos kaikille tukijoillemme, sillä ilman heitä tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista. Hyvällä yhteistyöllä olemme päässeet nyt tähän pisteeseen, että kausi on alkamassa ja aika levollisin mielin ensimmäistä kilpailua odotan”, Vesa Kallio sanoi.

 Vaikka testijaksolla oli hiukan ohjelmaakin, ei Kallio näe sitä mitenkään ihmeellisenä asiana.

 ”Totta kai hiukan harmittaa, että keli oli epävakaa ensimmäisenä päivänä. Sitten Niki [Tuuli] kaatui ja toisella kuskillamme Sheridan Morais’lla oli teknisiä murheita. Nämä kuitenkin kuuluvat moottoriurheiluun ja odotan ensimmäisestä kilpailusta hyvää tulosta. Oikeilla jäljillä olemme, pyörät ovat hyvissä säädöissä ja ensimmäisissä harjoituksissa teemme vielä pieniä testejä”, Kallio totesi hymyssä suin.

 World Supersport –luokan MM-avaus ajetaan Australian Phillip Islandilla Suomen aikaa ensi sunnuntain vastaisena yönä.

 

 

 

 

 


« Takaisin Uutisiin