Katsaus menneeseen kauteen: World Supersport –luokka

Vuoden jo vedellessä viimeisiään on hyvää aika kurkistaa vielä kerran kauteen 2017 ja siihen mitä tapahtuikaan vaiherikkaassa World Supersport –luokassa. Esitimme tiimipäällikkö Vesa Kalliolle liudan kysymyksiä aiheeseen liittyen:

1. Mikä oli päätöksen taustalla 2016 lähteä ajamaan koko kausi World Supersport -luokkaa World Superbike -sarjassa kaudella 2017?
Vesa: ”Jo kaudella 2016 otettiin isot taloudelliset riskit isä Hannun kanssa, kun panostettiin Nikin kolmeen villin kortin kisaan samaisessa World Supersport 600-luokassa. Moni piti suunnitelmaa hulluna, mutta itse uskoin asiaan ja Niki ajoikin kaikissa kisoissa huippusijoitukset. Tällöin aloimme miettimään myös vuotta 2017 ja sitä, uskallammeko ottaa vielä isompaa taloudellista riskiä ja haastetta budjetin kasaan saamiseen ajaaksemme koko MM-kauden. Päätimme ottaa haasteen vastaan. Työmäärä kauden aikana on ollut todella suuri, ja täytyy kyllä olla tyytyväinen jo ihan siihen, että saimme vietyä kauden kunnialla alusta loppuun ja vieläpä kohtuullisen hyvällä menestyksellä.”

2. Mitkä olivat odotuksesi tulostasosta ennen kauden alkua?
Vesa: ”Itse uskoin meidän mahdollisuuksiin taistella kärkisijoituksista ja jopa maailmanmestaruudesta, mutta tähän emme ihan yltäneet.”

3. Miten kausi meni tiimin toiminnan näkövinkkelistä?
Vesa: ” Ensimmäinen kokonainen kausi tällä tasolla toi mukanaan toki monia uusia asioita, ja onhan se selvää, että suuren henkilömäärän organisointi toi omat haasteensa kauteen. Silti olen todella tyytyväinen siihen, kuinka saimme tekniikkapuolen toimimaan ja pystyimme olemaan kilpailukykyisiä läpi kauden. ”

4. Miten kommentoisit kauden tulostasoa ja loppusijoituksia?
Vesa: ”Oli upea nähdä ja kokea, kun molemmat kuljettajat pystyivät saavuttamaan osakilpailuvoitot loppukaudesta! Meillä riitti jännitettävää viimeiseen kisaan asti, jossa Sheridan taisteli vielä mitalista, mutta valitettavasti emme sitä pystyneet saavuttamaan. ”

5. Mitkä ovat arvokkaimmat opit ensimmäiseltä kaudelta?
Vesa: ”Jokainen päivä toi mukanaan uusia asioita ja näistä otettiin oppia. Onhan tämä tiedossa ollut, mutta tällä kaudella erityisesti korostui, että kaikkien pienten asioiden täytyy olla kohdallaan jotta on mahdollisuus menestyä. Kärjessä erot ovat todella pieniä ja millään osa-alueella ei saa antaa tasoitusta muille. ”

6. Mikä mahtoi olla kauden mieleenpainuvin hetki?
Vesa: ”Kauden paras hetki oli tietysti ensimmäinen Kallio Racingin MM-osakilpailuvoitto Sheridanin ajamana Lausitzringillä Saksassa.”

7. Millä mietteillä uuteen kauteen?
Vesa: ”Uuteen kauteen on huomattavasti helpompi lähteä, kuin tähän ensimmäiseen MM-sarjan kauteen. Nyt tiedetään jo miten asiat hoituu, mitä pystytään tekemään erilailla ja missä asioissa tullaan parantamaan. Mielenkiinnolla lähdemme katsomaan mitä uusi kausi tuo tullessaan.”

8. Millä sanoilla haluaisit päättää Kallio Racingin kauden 2017?
Vesa: ”Haluan kiittää erityisesti tiimin henkilökuntaa hyvin tehdystä työstä ja välillä pitkiksi venyneistä työntäyteisistä päivistä. Tietenkin suurikiitos kuuluu myös kumppaneille ja tukijoille, jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä kautta. Ja tietenkään perheen tukea unohtamatta, ilman sitä ei tämä olisi ollut mahdollista.”

Myös Niki Tuuli ehti kommentoimaan omaa mennyttä kauttaan ennen suuntaamista uusiin varikkopilttuisiin. Näin Niki kertoo omista fiiliksistään kaudesta 2017 ja tulevaisuuden kuvioistaan: ”Kausi 2017 oli kaiken kaikkiaan todella opettava kaikin puolin, vaikka ei tuloksellisesti ollut ihan sellainen mitä lähdin tavoittelemaan. Johtuen omasta tekemisestäni, en saanut ajoa ja pyörää sille tasolle missä sen kuului olla. Uuden pyörän saamisen jälkeen loppukausi oli ihan hyvä, nousu vaikeuksista hyvälle tasolle toi rentoutta ja varmuutta taas tekemiseen! Oppeja sain paljon, mutta isoin on varmasti itsehillintä ja rentous ja kuinka paljon ne korostuu tässä lajissa, kerran ne osu ainakin kohdalleen, ja silloinhan paalupaikka ja voitto Ranskasta tulivatkin.
Talvella teen kovasti töitä kunnon eteen monipuolisella treenauksella, ja tarkoitus olisi myös ajaa jäärataa kunhan kelit on sen mukaiset. Ensi kauden testit alkavat tammikuussa, siihen saakka mennään ajohommissa keliolosuhteiden mukaan. Niin, ja onhan mulla toki töitä luvassa myös raksalla eristyshommissa KSPT Insulation:lla, eli kiirettä pitää!
Kuten moni varmasti jo tietää, minun tiimini vaihtuu ensi kaudelle ja uusia asioita tulee taas paljon! Kuitenkin hyvällä fiiliksellä tässä ollaan ja rennoin mielin mennään kohti uusia haasteita!  Kiitos Kallio Racingin koko porukalle yhteisistä vuosista!” 

Koko tiimin puolesta: Kiitos Niki itsellesi ja kaikkea hyvää tulevalle kaudelle!


« Takaisin Uutisiin