Kallio Racingin kuljettajat koetuksella Jerezin paahteessa - Niki Tuulelle kilpailun 5:s sija

KALLIO RACINGIN KULJETTAJAT KOETUKSELLA JEREZIN PAAHTEESSA - NIKI TUULELLE KILPAILUN 5:S SIJA

Kallio Racingin EM-kaksikon kausi sai jatkoa Espanjan Jerezissä kuluneena viikonloppuna, kun Niki Tuuli ja Eemeli Lahti jatkoivat taistelua kovatasoisessa EM Superstock 600 sarjassa. Lämpöä riitti elohopean kivutessa jopa yli +30 asteen.

Kilpailuviikonlopun virallisissa harjoituksissa haettiin molempien kuljettajien pyöriin hyviä säätöjä, jolloin myös kuumuuden tuomat pito-ongelmat asettivat oman haasteensa harjoituksiin. Nikin osalta odotukset olivat korkealla hyvin menneiden edellisviikon testien vuoksi, mutta aika ei odotuksista huolimatta parantunut juurikaan edes aika-ajoon ja mies sai tyytyä lähtöruutuun 9. Itse kilpailu oli kuitenkin loistava suoritus ja tahmean viikonlopun alun jälkeen Niki oli mukana podiumtaistelussa, vaikka kisa päättyi imatralaismiehen osalta sijalle 5.

”Ajaminen ei vaan lähtenyt käyntiin sillä tavalla kuin odotin. Kokeiltiin harjoitusten aikana useita muutoksia, mutta mikään ei tuntunut hyvälle, ja lopuksi ajaminenkin alkoi mennä sekaisin. Aika-ajon tulos 9:s sija ei todellakaan miellyttänyt ja eroa kärkeen oli liikaa. Kilpailuun sain kuitenkin hyvän iskun päälle ja ensimmäiset mutkat menivät hyvin. Olin melko nopeasti jo sijalla kolme, tehden hyviä ohituksia. Tucci kävi yrittämässä useasti ohi, ja lopulta pääsi kiilaten minut ajolinjalta pois, jolloin menetin vielä toisenkin sijan. Vaikka ryhmän takana oli helpompi ajaa, en kuitenkaan päässyt iskuetäisyydelle, enkä saanut enää kolmospaikkaa takaisin ja ajoin maaliin 5:nä. Kisa oli kuitenkin hyvä alusta loppuun, joten hyvä fiilis siitä jäi”, Niki sanailee.

Eemeli Lahti paranteli viikonlopun aikana vauhtiaan, ja aika-ajoon pyörään tuntui löytyvän hyvät säädöt. Eemeli oli aika-ajojen 14:s, joka tuntui hyvälle tulokselle eron ollessa neljänteen vain sekunnin verran. Kilpailussa oli kuitenkin ongelmia vaihteiden kanssa, eikä ajamiseen löytynyt samanlaista tuntumaa kuin aika-ajossa. Viimeisellä kierroksella tapahtunut vaihdevirhe kostautui ja maaliin tullessa sijoitus oli 20:s.

”Viikonlopun ensimmäinen harjoitus ei tuntunut helpolle, ja pyörään oli vaikea saada tuntumaa. Saimme kuitenkin tehtyä oikeita muutoksia ja aika-ajossa sain hyvän ajan ajettua, ja 14:s sija tuntui positiiviselta. Kilpailussa otin heti toisessa mutkassa osumaa toisen kuljettajan kanssa, ja olin lähellä kaatua. Ajamisessa oli koko kisan ajan paljon virheitä, ja ongelmat vaihteiden kanssa ei parantanut tilannetta. Viimeisellä kierroksella tuli isompi vaihdemissi ja tipuin siinä vielä monta sijaa”, Eemeli kertaa tapahtumia.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio näkee viikonlopun hieman kaksijakoisena, mutta on kuitenkin tyytyväinen siitä, että alkukankeuden jälkeen Niki pystyi taistelemaan jälleen podiumista.

”Nikillä oli hyvää kamppailua läpi koko kisan, ja alussa etenkin häneltä nähtiin hienoja ohituksia. Tucci teki kuitenkin todella tiukan ohituksen, jolloin Stirpekin pääsi kuittaamaan. Ajaminen oli kuitenkin hyvää ja Niki teki parhaansa, se on aina tärkeää. Ohituspaikkaa ei vaan tällä kertaa löytynyt ja saimme tyytyä sijaan 5. Tästä tuli onneksi sen verran hyvät pisteet, että ero kolmanteen ei ole kuin 8 pistettä. Vielä on siis mahdollisuudet pronssimitaliin” Vesa sanelee. ”Eemelin osalta viikonloppu meni muuten nousujohteisesti, mutta kilpailu ei vaan ottanut onnistuakseen. Toivotaan että Magny Coursissa palaset loksahtavat kohdilleen ja näemme Eemeliltäkin kilpailussa suorituksen joka vastaa tämän varsinaista potentiaalia”, Vesa lisää.

Kausi jatkuu 2.-3.10. Ranskassa, Magny Coursin radalla.


« Takaisin Uutisiin