Kallio Racingilla painajaismainen kauden päätöspäivän aloitus, kotiin päästiin kuitenkin matkaamaan historialliset tiimien maailmanmestaruuspronssit kaulassa

­­Aamun lämmittelysessiossa Kallio Racingin World Supersport –luokan Suomalaiskuljettaja Niki Tuuli kaatui jo aivan session alkuhetkillä, mies käveli paikalta pois muutaman mustelman kera, mutta pyörä sai niin pahoja kolhuja että sitä korjattiin vielä lähtöruudukossakin. Tallin Etelä-Afrikkalaiskuljettaja Sheridan Moraisin lämmittelysessio jäi kierroksen mittaiseksi kytkinvian vuoksi. Itse kisaan siis lähdettiin varsin heikoista lähtökohdista.

Mutta kuten kuvaan kuuluu, periksi ei anneta. Tiimi teki taikojaan ja molempien kuljettajien lähtiessä lähtöruudukosta lämmittelykierrokselle, molempien pyörät olivat kuin olivatkin kisaiskussa. Itse kilpailusta tuli todella jännittävä ja Kallio Racingin molemmat kuljettajat ajoivat aivan kisan viimeisille kierroksille kärkijoukossa. Lopulta muutama kierros ennen ruutulippua kärkijoukko Mahias, Cluzel, Caricasulo ja Sofuoglu otti kaulaa muihin ja jakoi todella tiukassa loppukahinoissa lopulta maailmanmestaruusmitaliti. Tuuli oli ruutulipulla kuudes ja Morais seitsemäs, joka siis tarkoitti maailmanmestaruusloppupisteissä sitä että Morais jäi harmittavasti juuri mitalikolmikon ulkopuolelle neljänneksi ja Tuuli oli seitsemäs. Tiimi pokkasi kokonaissuorituksestaan World Supersport –luokan tiimien maailmanmestaruustaiston kolmannen sijan, joten ihan tyhjin käsin ei kotiin palata.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio: ”Eilinen päivän perusteella näytti että me olisimme kilpailukykyisiä myös tänään. Ihan näin asia ei kuitenkaan ollut, warm-up:ssa oli teknistä ongelmaa ja Nikin kaatumisen johdosta pyörän kanssa tuli kova kiire. Mahdollisuudet nappisuoritukseen kisassa, kuten olisi pitänyt tänään olla, taisivat mennä siinä aamun hässäköinissä. Kisavauhti ei kummallakaan riittänyt tänään kärjelle, harmillista sinänsä. Kiitokset koko tiimille kovasta ja hyvästä duunista koko kauden; partnereille kauden ja ajamisemme mahdollistamisesta; perheille, ystäville ja faneille tuesta ja kannustuksesta läpi kauden. Tähän ei olisi pystytty ilman teitä.”

Niki Tuuli: ”Tietysti harmittaa että aamulla tuli tehtyä virhe, kaaduin ja pyörä meni rikki. Tosi tyytyväinen olen siihen, että tiimi teki valtavasti töitä ja sai pyörän kuntoon ja mukaan kisaan. Kisassa pienten ongelmien kautta päästiin maalin ja voin kyllä sanoa että vaikka annoin aivan kaikkeni, kärjen vauhtiin ei tänään ollut asiaa. Omien virheitten kautta sitä aina kärsii vähän, niinhän sitä sanotaan. Tämä kausi on ollut loistava opettaja, nyt tiedän monta asiaa mitä ensi kaudella pitää tehdä enemmän ja paremmin. Ensi kaudella olen valmis taistelemaan mestaruudesta kun tehdään asiat oikein, ja siihen aivan varmasti pystytään.”

Tulokset World Supersport -luokka, Losail Qatar 4.11.2017 

 1. Lucas Mahias
 2. Jules Cluzel
 3. Kenan Sofuoglu
 4. Frederico Caricasulo
 5. Anthony West
  … 6. Niki Tuuli
  … 7. Sheridan Morais

Kuljettajien kauden 2017 maailmanmestaruusosakilpailun lopputulokset World Supersport –luokassa:

 1. Lucas Mahias, Ranska
 2. Kenan Sofuoglu, Turkki
 3. Jules Cluzel, Ranska
 4. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka
 5. Frederico Caricasulo, Italia
  … 7. Niki Tuuli, Suomi

 Tiimien kauden 2017 maailmanmestaruusosakilpailun lopputulokset World Supersport –luokassa:

1. GRT Yamaha Official WorldSSP Team
2. Kawasaki Puccetti Racing
3. Kallio Racing

Valokuva: Ratchata Tanwira.  Valokuvia median käyttöön on ladattavissa kuvagalleriasta osoitteesta www.kallioracing.com


« Takaisin Uutisiin