Kallio Racingille tasainen viikonloppu Portimaon paahtavassa helteessä

KALLIO RACINGILLE TASAINEN VIIKONLOPPU PORTIMAON PAAHTAVASSA HELTEESSÄ

EM Superstock 600-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajettiin Portugalissa Autódromo Internacional do Algarven radalla. Radan sanotaan olevan kuin vuoristorata – eikä turhaan, sillä rata on erittäin haastava yhdistelmä ylä- ja alamäkiä sekä teknisiä mutkayhdistelmiä. Tiimin kuljettajat suoriutuivat kuitenkin viikonlopusta hyvin nousujohteisesti, molempien parannellen reippaasti viime vuotisia ennätyksiään.

Jo aika-ajo osoitti tämän viikonlopun kamppailuiden tasaisuuden, kun ensimmäiset 12 kuljettajaa olivat sekunnin sisällä. Niki Tuuli ajoi itsensä neljänteen lähtöruutuun, eron ollessa kärkeen vaivaiset 0,2 sekuntia. Kilpailussa Niki jäi ensimmäisiin mutkiin hieman ulkoreunaan ja menetti pari sijoitusta. Kärkiryhmässä ajoi tällä kertaa jopa 7 kuljettajaa joiden perässä Niki pysyi koko kilpailun. Maaliin imatralaismies ajoi 7. sijalle, vain 5 sekuntia kilpailun voittajan jälkeen.

-Tänään ei vaan onnistunut sillä tavalla kuin olisi pitänyt. Kilpailun ollessa näin tiukkaa, on tämä välillä todella pienistä asioista kiinni. Nyt on vaan nollattava tilanne ja lähdettävä uusin mielin kohti Misanoa kahden viikon päästä. Tietysti siihen olen tyytyväinen että vauhti oli viikonloppuna jälleen kärkiryhmän kanssa samalla tasolla, Niki kertoo.

Eemeli Lahti puolestaan ajoi aika-ajossa sijalle 11, ja starttasi kilpailuun neljännestä rivistä. Mies kertoo olevansa erittäin tyytyväinen viikonloppuun ja mekaanikkojen kanssa tehdyt säätömuutokset pyörään onnistuivat todella hyvin. Eemeli ajoi hyvän kilpailun sijalle 10, eikä maaliin tullessa ero voittajaan ollut kuin 6 sekuntia.

-Viikonlopun alku oli ehkä hieman tahmea ja lämpö teki olon välillä todella tukalaksi. Saatiin tiimin kanssa kuitenkin pyörä harjoitusten ja aika-ajon aikana todella hyväksi ja kilpailuun mennessä ajaminen helpottui paljon. Ensi kierrosten vaikeuksien jälkeen sain ajatukset kasattua ja ajaminen tuntui todella hyvälle. Ajoin omasta mielestäni urani parhaan kilpailun ajollisesti, Eemeli kertoo tyytyväisenä.

Pisteiden kannalta viikonloppu oli tiimille kohtalainen, sillä Niki pysyi pisteissä viidentenä eron ollessa toisena olevaan Caricasuloon vain 14 pistettä. Eemeli nousi pisteillä sijalle 10.

-Odotukset olivat tietenkin korkealla, mutta ihan tyytyväisenä täältä lähdetään kohti kahden viikon päästä ajettavaa Misanon osakilpailua. Molemmat kuljettajat ajoivat kuitenkin nousujohteisesti koko viikonlopun, ja mikä tärkeintä, saatiin kuitenkin tärkeitä pisteitä, tiimipäällikkö Vesa Kallio myhäilee.

Kausi jatkuu 19.-20.6 Marco Simoncellin mukaan nimetyllä Misanon radalla Italiassa.


« Takaisin Uutisiin