Kallio Racingilla vahva SM-kauden avaus Botniaringilla

Road Racingin SM-sarjan avauskarkelot kurvailtiin viikonloppuna Jurvan Botniaringilla aurinkoisessa kesäsäässä.

Kallio Racing oli kauden avauksessa mukana varsin vahvalla edustuksella, sillä EM-sarjan viettäessä vielä muutaman viikon taukoa, olivat tiimin SM-kuskien ohella myös Niki Tuuli, Eemeli Lahti ja Valter Patronen tulleet paikan päälle tunnustelemaan SM-sarjan tämänvuotista tasoa.

Vaikka Tupuksi, Hupuksi ja Lupuksi nimetty kolmikko olikin vain harjoitusmielellä mukana, oli poikien vauhti kuitenkin ylitse muiden. Kolmikko vastasi aika-ajojen kärkisijoista ja sama toistui myös kisastarttien tuloslistalla, sunnuntain pientä kuprua lukuun ottamatta.

Lauantaina ajetun seitsemän kierroksen sprinttikisan sankari oli Niki Tuuli, joka ajoi suvereeniin voittoon yli neljän sekunnin marginaalilla tallikaveriinsa Eemeli Lahteen nähden. Kolmannen palkintokorokepaikan vei Valter Patronen, joten kaikki podiumpaikat täyttyivät siis Kallio Racingin kuljettajista.

Tiimin SM-sarjan edustajista valkeakoskelainen Jasmin Sarjos oli yhdeksäs ja forssalainen Joel Vinnikainen kymmenes. Ensimmäistä kertaa Botniaringilla ajanut ja samalla myös ensimmäisen Superstock600 B-luokan lähtönsä ajanut virolainen Anastassia Kovalenko oli kuudes.

Sunnuntaina ajetussa, 13 kierroksen mittaisessa kisassa kaikki merkit olivat myös viittaamassa siihen, että sama EM-kolmikko nähtäisiin palkintopallilla, mutta kohtalo päätti toisin.

Toisena Eemeli Lahden perässä ajanut Niki Tuuli sai radalle sijoitetun liikenteenohjauskeilan kypäräänsä epäonnisen kisatapahtuman seurauksena ja ajatuksen herpaannuttua kovan iskun voimasta, kaatui tapahtunutta seuraavalla kierroksella. Tuulen kisa jäi kesken ja samalla 18-vuotias Imatran moottorikerhon edustaja loukkasi vielä nilkkaansa, joka otti kipeää kaatumista seuranneessa rytäkässä.

Kisan voittoon ajoi 17-vuotias lahtelainen Eemeli Lahti, joka samalla otti nimiinsä SM-sarjan johtopaikan. Tiimikaveri, 18-vuotias naantalilainen Valter Patronen ajoi toiseksi.

- Eemeli ajoi sunnuntaina todella hyvän kilpailun. Ajo näytti erinomaiselta ja kierrosaika parantui reilusti, tiimiä luotsaava Vesa Kallio kiitteli.

Erinomaisen kisan ajoi myös Jasmin Sarjos, joka laittoi miespuolisille kilpakumppaneilleen luun kurkkuun ajamalla viidenneksi. Joel Vinnikainen oli kahdeksas ja Anastassia Kovalenko B-luokan seitsemäs.

SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Vetelin Kemorassa. Ennen seuravia kapinoita tiimin SM-sarjan kuljettajat tekevät kuitenkin treenireissun Viron Pärnuun, jossa ajetaan Baltian alueen yhteinen osakilpailu tulevana viikonloppuna. Kisassa mukana ovat Anastassia Kovalenkon lisäksi myös Joel Vinnikainen ja Jasmin Sarjos.

Kuva: Bruno Keiser/Speedpix.ch


« Takaisin Uutisiin