Viimeisen kierroksen draama nosti Tuulen osakkeita

Supersportin ensimmäisessä MM-osakilpailussa riitti dramatiikkaa. Viimeisen kierroksen kahden kuljettajan raju kaatuminen nosti hienon nousun tehneen Niki Tuulen sijoitusta entisestään.

 Kallio Racingin Niki Tuuli teki vahvan suorituksen Australian Phillip Islandin MM-avauksessa. Imatralainen lähti kilpailuun viidennestätoista ruudusta, mutta nousi tasaisen varmasti kohti kärkeä ja oli kymmenentenä, kun kilpailu keskeytettiin radalle jääneiden roskien takia.

Uusintastartin jälkeen Tuuli piiskasi Yamaha R6:n kovaan kulkuun ja nousi taistelemaan paikasta viiden parhaimman joukossa. Viimeisellä kierroksella kaksi Tuulen edellä ajanutta kuljettajaa osuivat toisiinsa ja kaatuivat rajusti, jonka myötä Tuuli pääsi nousemaan vielä pari sijaa ylöspäin ja ajoi maaliin viidentenä.

 ”Olen todella tyytyväinen kilpailuun. Tein järkevän ajon, jonka päätteeksi pääsin maaliin hyvällä sijoituksella. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Totta kai tavoitteena oli ajaa voitosta, muttei se jokaisessa kisassa onnistu ja lähellä oltiin kuitenkin. Kaikkien viikonlopun aikana kohtaamiemme vaikeuksien jälkeen, tämä oli todella hyvä tulos”, Tuuli sanoi kilpailun jälkeen.

 Viikonloppu oli kokonaisuudessaan Yamaha-kuljettajalle vaikea. Pyörän säätöjen löytäminen oli hankalaa ja sijoitukset aika-ajoissa jäivät vaisuiksi, eikä lähtöpaikka ollut paras mahdollinen.

 ”Vaikeimpia viikonloppuja koskaan. Olin välillä todella epätoivoinen, sillä tuntui, ettei mikään suju. Lauantaina saimme säädöt aika hyviksi, mutta sitten muutimme niitä ja olimme taas heikoilla sijoilla. Nyt kisan jälkeen fiilis on todella positiivinen, ja uskon, että seuraavassa kilpailussa Thaimaassa menee paremmin. Tehdään kaksin verroin enemmän töitä ja taistellaan voitosta.”

 Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio harmitteli vastoinkäymisiä, mutta nosti hattua tiimin työmoraalille.

 ”Todella vaikea alku kaudelle. Nikin sijoitus oli ihan okei ja Morais ajoi hyvin, mutta olisimme voineet taistella vielä voitosta, mutta tällaista tämä moottoriurheilu on. Koko ajan mentiin hiukan alavireisesti kaikkien asioiden kanssa ja ehkä kuljettajakin hiukan hermoili. Täytyy kuitenkin antaa tunnustusta tiimille, sillä koko porukka teki äärettömän kovasti töitä, ja sitä todellakin riitti tämän viikonlopun aikana”, Kallio sanoi.

Kallio Racingin toinen kuljettaja, Etelä-Afrikan Sheridan Morais oli kilpailun 11:s. Kilpailun voittoon ajoi Italian Roberto Rolfo.

Supersportin MM-sarja jatkuu 12.3.2017 Thaimaassa.

Kuva: Philippe Damiens


« Takaisin Uutisiin