Jasminin podiumhaaveet murenivat Motoparkin hiekoille

JASMININ PODIUMHAAVEET MURENIVAT MOTOPARKIN HIEKOILLE

Kallio Racingin Jasmin Sarjos on kauden aikana nostanut vauhtiaan ja jo useammassa osakilpailussa 28-vuotiaan valkeakoskelaisnaisen suoritusten on nähty enteilevän uran ensimmäistä podiumia Superstock 600-luokan SM-sarjassa. Virtasalmen Motoparkissa kuluneena viikonloppuna ajetussa kauden päätöskilpailussa Sarjos piti kärkivauhtia SM-hopealle sijoittunen Aki Valkilan kanssa, ja lauantaiaamuna ajetussa aika-ajossa Sarjos kellotti pohja-ajan. Viikonloppu sai kuitenkin Sarjoksen osalta kurjan päätöksen kun lauantain kilpailu keskeytyi kakkospaikalta keskeytykseen.

”Taktiikka aika-ajoon onnistui hyvin ja pääsin ajamaan tyhjään rakoon. Ajoin heti ensimmäisestä kierroksesta alkaen ihan kohtalaisia aikoja. Kierroksia ehdin ajamaan kolme, kunnes eteen tuli ruuhkaa ja päätin käydä varikolla. Palatessani radalle siellä satoi kuitenkin jo hiukan vettä, enkä ehtinyt parantamaan enää aikaani. Sijoitus kuitenkin tyydytti, kun olin aika-ajon nopein” Sarjos ynnäilee.

Lauantain sprinttikisan startissa Sarjos hävisi muutaman sijan ja ensimmäisiin mutkiin nainen oli 5:s. Ensimmäisten kierrosten aikana tehdyt ohitukset nostivat tämän kolmannelle paikalle. Tässä vaiheessa Aki Valkila johti ja Miikka Kuosmanen oli toisena. Kuosmasen tehdessä ajovirheen suoralle avauksessa, pääsi Sarjos kuittaamaan ja nousemaan toiselle sijalle. Järjestys pysyi samana aina viimeiselle kierrokselle saakka, kunnes takalenkillä Sarjos kilkattiin radalta ja kisa päättyi harmillisesti punalippuihin.

”Todella harmillinen päätös viikonlopulle, joka alkoi Jasminin osalta erittäin lupaavasti. Onhan nämä tällaiset tietysti osa tätä lajia, mutta Jasmin joutui kyllä maksamaan nuoren ja kokemattoman kuljettajan arviointivirheestä kovan hinnan ja lähes varma kakkospaikka jäi saavuttamatta. Siinä paikassa rataa ei kyllä kuuluisi edes yrittää ohitusta ja takaa tullut osuma tuli varmasti ihan puun takaa Jasminille. Hyvin alkaneen kisaviikonlopun keskeytyminen oli jo sinänsä kurja juttu, mutta ilman muuta fyysiset vammat harmittavat. Toivotaan että Jasmin tulee nopeasti kuntoon ja pääsee keskittymään sitten seuraavaan kauteen”, tiimipäällikkö Vesa Kallio toteaa.

Ambulanssihenkilökunta saapui tapahtumapaikalle pikaisesti ja tajuton Sarjos saatiin hereille. Matka jatkui Mikkelin keskussairaalaan, ja sunnuntain kilpailu jäi ajamatta. Hurjan näköisen kaatumisen jälkeen murtumia ei kuitenkaan onneksi löytynyt kuin kylkiluusta ja nenästä, ja paranemisennuste on hyvä.

”Harmittaahan se ihan perhanasti, viikonloppu alkoi todella vahvasti ja olisi voinut olla kaiken kaikkiaan muutenkin hyvä. Ajoin ehdottomasti tähän astisen urani parhaan kisan. Vihdoin kun olen saanut omaan ajoon varmuuden ja tasaisuuden niin sitten käy näin. Myös pitkään haaveena ollut palkintopallisijoitus jäi saavuttamatta. Kai tämä on osa tätä lajia ja pettymykset tarvitsee vaan niellä. Kyllä tässä hetki menee parannellessa taas, ja pyöräkin tarvii parsia kasaan. Mutta eikai tässä muu auta kuin koittaa hyväksyä tapahtunut ja siirtää jo fokus ensi kauteen”, Sarjos kertaa viikonlopun tapahtumia.Viimeisen kierroksen videolinkki osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=WOKKH_I47QgKuva: Juha Harju


« Takaisin Uutisiin