Kallio Racingin Jasmin Sarjos kovassa iskussa Pärnun SM-osakilpailussa

KALLIO RACINGIN JASMIN SARJOS KOVASSA ISKUSSA PÄRNUN SM-OSAKILPAILUSSA

Kallio Racingin naiskuljettaja Jasmin Sarjos on kauden mittaan parannellut otteitaan ja tällä hetkellä 28-vuotiaan vauhti alkaa olla jo todella kilpailukykyisellä tasolla. Jo edellisviikonlopun Alastaron SM-osakilpailussa sunnuntaina upean kisan jälkeen kuudennelle sijalle sijoittunut valkeakoskelainen antoi hyvät näytöt myös viimeisimmässä, kuluneena viikonloppuna ajetussa Pärnun osakilpailussa.

Sarjos ajoi lauantain aika-ajoissa sijalle 5, ja 8 kierroksen kisassa sijalle 7. Lauantain kisassa mahdollisuudet paremmista sijoista kamppailuun vesittyivät kilpailun huonoon alkupuoliskoon. Sunnuntain 13 kierroksen kisaan startissa oli edelleen parantamisen varaa, mutta tällä kertaa ohitukset tapahtuivat nopeasti ja nainen oli pian sijalla 4. Kilpailun lopussa kierroksella ohitettava tuli ratkaisevaan kohtaan eteen ja takana ajanut Ilari Nieminen sai Sarjoksen kuroman välimatkan kiinni. Tiukan kamppailun jälkeen Nieminen pääsi kilpailun viimeisissä mutkissa ohi ja Sarjos ajoi maaliin sijalle 5, parannellen omaa ennätystään radalla huikeat 1,3 sekuntia.

Sunnuntain tulokset: 1.Hannes Soomer, Eesti, Honda 16:34.375, 2. Aki Valkila, HelRC, Kawasaki +15.947, 3. Miikka Kuosmanen, MP-Tuki, Yamaha +17.682, 4. Ilari Nieminen, TMK, Triumph +18.223, 5. Jasmin Sarjos, MP-Tuki, Yamaha +18.333, 6. Kristjan Beljajev, Eesti Yamaha +22.487.

”Tiesin koko viikonlopun että vauhti on kohdallaan. Enää tarvitsee saada parempi ensimmäinen kierros että ei tule annettua turhaa etumatkaa kilpakumppaneille. Nyt olen sillä tasolla jonka tiesin olevan tällä kaudella mahdollinen. Sunnuntain kisa oli todella hyvä, sain tehtyä rohkeita ohituksia ja kierrosaikani 1.16.8 oli kilpailun kolmanneksi nopein aika. Ajaminen tuntui helpolta ja hauskalta. Aika paljon tietysti harmittaa että Ilari pääsi vielä ohi, meillä kun on monesti ollut pientä kaksintaistelua näissä kilpailuissa ja tällä kertaa olisin todella halunnut voittaa. Ilari pääsi kuitenkin viimeisiin mutkiin sellaiselle linjalle eteeni ettei mitään ollut tehtävissä. Kokonaisuudessa olen todella tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen, vaikkakin pitkään haaveena ollut podiumpaikka jäi vielä saavuttamatta. Tässä mennään nyt kuitenkin askel kerrallaan eteenpäin ja nyt tuli tehtyä jo iso harppaus”, Sarjos ynnäilee.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio on kiertänyt Sarjoksen mukana SM-kilpailuissa valmentajan ja mekaanikon roolissa. Kallio on tyytyväinen naisen vauhtiin ja tasaisuuteen joka kauden aikana on saavutettu.

”Jasminilla on ollut paljon takapakkia aiempina vuosina loukkaantumisten vuoksi. Vauhti on kyllä monesti hetkellisesti löytynyt mutta useasti on tullut myös turhia ylilyöntejä jotka ovat koituneet kohtalokkaiksi. Tällä kaudella Jasminin kanssa on menty tässä paljon eteenpäin ja hyvä vauhti on alkanut löytyä jo harjoituksista alkaen, ja ajamisesta näkyy tällä hetkellä varmuus. Uskon että Jasmin tullaan jatkossakin näkemään kärkikamppailuissa, palaset ovat alkaneet jo loksahdella kohdilleen”, Kallio myhäilee tyytyväisenä.

Epävirallinen pistetilanne 17.8.2015:

  1. Valter Patronen      190p.
  2. Aki Valkila               135p.
  3. Jesse Maikola         118P.
  4. Ilari Nieminen        118p.
  5. Jasmin Sarjos          92p.
  6. Anssi Koski              85p.

 

SM-kauden päätöskilpailu ajetaan Motoparkissa 5.-6.9.

 

Kuva: Mikko Lundahl


« Takaisin Uutisiin