Kallio Racingin Niki Tuuli podiumille Assenissa

KALLIO RACINGIN NIKI TUULI PODIUMILLE ASSENISSA

 

Kallio Racing starttasi kauden toisen EM-kilpailuviikonlopun Hollannissa, Assenin radalla perjantaina. Ensimmäinen harjoitus ajettiin märällä radalla sadekelin renkailla, mutta toiseen harjoitukseen keli parani ja pojat pääsivät testaamaan kuivan kelin säätöjä. Lauantain aika-ajoon pyöriin tehtiin pieniä muutoksia, millä tiimi sai parannettua pyörien ajettavuutta, Nikin ja Eemelin ajaessa hyviä kierroksia läpi aika-ajon. Aika-ajon päättyessä Nikin sijoitus oli 4:s ja Eemelin 10:s, molempien parannellen omia viimevuotisia aikojaan huomattavasti. Nikin aika-ajotulos kärkiaikaan oli 0,6 sekuntia ja Eemelin 0,8 sekuntia.

Kilpailuun molemmat kuljettajat saivat todella hyvän startin, ja ensimmäiset kierrokset heidät molemmat nähtiin 6 parhaan joukossa, mikä oli ilman muuta tiimipäälliköllekin mieluinen tilanne. ”Hienoa nähdä Eemeliltä tällainen parannus viime viikonlopun jälkeen. Myöskin Niki onnistui lähdössä ollen heti alusta asti mukana kärkiryhmän taistelussa. Kilpailun edetessä Niki nähtiin muutamaan otteeseen ykköspaikalla, mutta valitettavasti mies joutui antautumaan pari sijaa viime kierroksilla.” Maaliintulojärjestys oli 1. Razgatlioglu (Turkki), 2. Rinaldi (Italia), 3. Tuuli (Suomi). ”Taistelin pitkään Razgatlioglun ja Rinaldin kanssa kärkipaikasta, mutta Rinaldin tullessa minusta ohi, ajauduin oikealta ajolinjalta ja jäin porukasta hiukan. Tässä tuli sekunnin ero, mutta sain kuitenkin pidettyä hyvän vauhdin kisan loppuun saakka, maalissa eron ollessa voittajaan vain 1,2 sekuntia. Olen enemmän kuin tyytyväinen tämän viikonlopun päättyessä podiumille.” Niki kertoo ja kiittelee samalla tiimiä ja tukijoitaan.

Eemeli ajoi todella hyvän kilpailun ollen alkuun kärkiporukassa kiinni ja pitäen pitkään 6. sijaa. Takana tulleet Caricasulo (Italia) ja Hartog (Hollanti) kuitenkin kuittasivat lahtelaismiehen viimeisillä kierroksilla ja Eemeli ajoi maaliin sijalla 8. ”Vähän epäonnistuneen viime viikonlopun jälkeen Aragonissa, täällä heti ensimmäisistä harjoituksista alkanut hyvä fiilis teki hyvää itseluottamukselle ja se näkyi koko viikonlopun tuloksissa. Kisasta tuli hyvin pisteitä ja tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraavaan osakilpailuun.” kertoo Eemeli.

Eemeli on tällä hetkellä pistetilastoissa sijalla 13. ja Niki 4. Kausi jatkuu seuraavan kerran Italiassa, Imolan osakilpailussa 8.-9.5.2015. Tiimipäällikkö Vesa Kallion mukaan jotain parannuksia on suunnitteilla pyöriin ennen tätä viikonloppua. ”Jotain tarvitsee keksiä ja kokeilla, jotta voidaan haastaa kunnolla vastassa oleva vahva Kawasakikaksikko.” 

 


Photocredits: Philippe Damiens Belgium


« Takaisin Uutisiin