Kallio Racingille menestyksekäs kauden päätös Virtasalmen Motoparkissa

KALLIO RACINGILLE MENESTYKSEKÄS KAUDEN PÄÄTÖS VIRTASALMEN MOTOPARKISSA

Kauden 2016 SM-kauden päätöskilpailuviikonloppu ajettiin Virtasalmella Motoparkissa, johon jo mestaruuden Superstock 600-luokassa itselleen varmistanut Niki Tuuli lähti päätavoitteena kaluston testaaminen tulevaisuutta silmällä pitäen. Lisäksi tiimin KTM RC 390-kuljettajat Kimi Patova ja Niko Hämäläinen ratkoivat sijoitukset sarjan loppupisteissä, jonka porkkanana oli paikka kaudelle 2017 ADAC KTM RC Cupiin.

Lauantain kilpailut ja aika-ajot vietiin läpi aurinkoisessa syyskelissä ja odotetusti Niki Tuuli ajoi paalupaikalle Superstock 600-luokassa. Helposti kilpailun voittoon ajanut Tuuli testasi päivän aikana tiimin kanssa erilaisia jousituksen säätöjä ja bensakarttoja, joista on merkittävä hyöty jatkon kannalta. Tavoitteena ei tällä kertaa ollut niinkään ennätysten rikkominen vaan tähtäimessä on menestyminen kahden viikon kuluttua ajettavassa MM-osakilpailussa Lausitzringin radalla. Lauantain tulokset Superstock 600-luokassa: 1. Niki Tuuli 2. Marko Vuorio 3. Aki Valkila.

KTM RC 390 Cupin aika-ajon pohja-ajan kellotti Peetu Paavilainen. Kakkospaikalta kisaan pääsi starttaamaan Vesa Kallio ja kolmannelta Kimi Patova, Niko Hämäläisen ollessa 7:s. Kilpailu oli kovaa vääntöä kärkikolmikon kesken jossa paikat vaihtuivat useaan otteeseen Kallion, Patovan sekä Paavilaisen kesken. Punalipuin keskeytetyn kilpailun tulokset kirjattiin järjestyksessä 1. Kallio, 2. Paavilainen, 3. Patova. Niko Hämäläinen nousi varmalla ajolla sijalle 5.

Sunnuntai ajettiin sateisissa ja viileissä olosuhteissa, ja Superstock 600-luokan kilpailun alkaessa vettä oli radalla runsain määrin. Niki Tuuli otti pian johtopaikan ja oli täysin ylivoimainen muihin verrattuna, jättäen 11 kierroksen kilpailun aikana lähes minuutin eron seuraaviin. Maaliin tultiin järjestyksessä 1. Tuuli, 2. Rättö, 3. Valkila.

”Tällä kaudella on menty iso harppaus eteenpäin monissa ajamiseen liittyvissä asioissa Nikin kanssa. Asioihin paneutuminen ja keskittyminen sekä oman ajamisen kehittäminen on mennyt huiman askeleen eteenpäin. Nikin ajo on ollut kaikissa SM-osakilpailuissa todella varmaa koko kauden ja voitot kaikista osakilpailuista ei jätä mitään arvailujen varaan. Todelliset kilpailut alkavat vasta kahden viikon päästä Lausitzissa, missä Niki ajaa tämän kauden ensimmäisen MM-startin”, tiimipäällikkö Kallio täsmentää.

KTM RC 390 Cupissa ei ollut vielä sunnuntaihin mennessä selvillä nuorten kokonaiskilpailujen voittajaa ja tästä paikasta taistelivat Kimi Patova ja Niko Hämäläinen. Kilpailu oli haastava olosuhteiden vuoksi, ja monesti sadekelillä vahvoilla ollut Hämäläinen osoitti jälleen taitonsa ajaen hienosti kolmannelle sijalle jättäen taakseen moninkertaisen suomenmestarin Kari Vehniäisen ja maailman ratoja Moriwakilla kiertäneen Peetu Paavilaisen. Voiton vei Kallio, Mikko Koskisen tullessa toiseksi. Kimi Patova ajoi varmistellen sijalle 9. ja tämä sijoitus riitti nuorten välisen kokonaiskilpailun voittoon, vain kahden pisteen erolla Hämäläiseen.

”On ollut todella hienoa nähdä, kun pojat ovat kehittyneet huimasti kauden aikana. Molemmilla on ollut omat vahvuudet ja tuloksetkin sen osoittavat, että tiukkaa vääntöä on ollut koko kauden ajan”, Kallio lisää.

Kolme parasta 13-21 vuotiasta KTM RC 390 Cup-luokan kuljettajaa lähtevät kauden lopulla Asseniin KTM RC Cup World-finaaliin. Tiimin kuljettajat Patova sekä Hämäläinen varmistivat paikat näihin kahinoihin joten Kallio Racingin kausi saa vielä jatkoa myös KTM RC Cupin osalta.

Supersportin MM-osakilpailu ajetaan Saksan Lausitzringillä 16.-18.9, jossa tiimin kuljettajina nähdään Niki Tuuli ja Hannes Soomer.

 

 

Teksti: Kallio Racingin tiedotus

Kuva: Melinda Saarinen

 


« Takaisin Uutisiin