Lukas Bäckström tiimiin villin kortin kuljettajana

Superbiken MM-sarjan yhteydessä ajettavan Superstock600-luokan EM-sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ranskan Magny-Coursissa.

Sarjaa kolmen suomalaiskuskin voimin tänä vuonna kiertäneelle Kallio Racingille kauden päättävä viikonloppu on erityisen jännittävä, sillä Magny-Coursissa ratkeaa, onko EM-pisteissä viidentenä olevalla Niki Tuulella, 18, mahdollisuus nousta vielä EM-pronssille.

Imatran moottorikerhoa edustavalla Tuulella on tällä hetkellä kasassa 58 pistettä, kun pronssimitalissa kiinni olevalla italialaisella Andrea Tuccilla on potissaan 10 pistettä enemmän. Luokan mestaruus on jo ratkennut italialaiselle Marco Faccanille, mutta himmeämpien mitalien kohtalo on siis vielä auki.

Magny-Coursissa Kallio Racingin kuljettajatrio Tuuli, Lahti & Patronen saa rinnalleen myös yhden lisävahvistuksen, sillä ruotsalainen Lukas Bäckström liittyy tiimin vahvuuteen villin kortin kuljettajana.

- Olin jutellut Lukasin taustajoukkojen kanssa jo aiemmin tänä vuonna ja tiesin, että hänellä olisi halua ajaa täällä. Niinpä lähdimme neuvottelemaan asiasta ja löysimme sopivan ratkaisun, tiimipäällikkö Vesa Kallio valottaa.

- Odotan Lukasin ensisiintymistä tiimin väreissä innolla. Ei todellakaan ole helppoa hypätä uuteen tiimiin kesken kaiken, kun kaikki on uutta, mutta luottoni Lukasiin on korkealla, Kallio jatkaa.

- Tiedän, että hänellä on vauhtia ja halua näyttää.

Tiimipäällikkö Kallion tavoin Bäckström itse odottaa viikonloppua jännittyneenä.

- Kaikki on minulle uutta, niin tiimi, pyörä, renkaat kuin ratakin, mutta odotan viikonloppua mielenkiinnolla, Backström tuumii.

19-vuotias Bäckström on keskittynyt tänä vuonna ajamaan lähinnä kotimaansa Ruotsin kisoja.

- Ajoin kolme Superstock600-luokan Ruotsinmestaruuskisaa ja voitin pronssia. Lisäksi voitin Scandinavian Open -sarjan mestaruuden, aiemmin myös Ruotsin mestaruuden voittanut Bäckström kertoo.

Bäckströmin henkilökohtaisena tavoitteena on ajaa Magny-Coursissa 15 nopeimman kuljettajan joukkoon. Samoilla linjoilla on myös tiimipäällikkö Kallio.

- Jos Lukas vain pystyy ajamaan ehjän viikonlopun ja sillä omalla tasollaan, niin kyllä hänen voi odottaa olevan pistesijoilla tai aivan niiden tuntumassa.

Magny-Coursin kisaviikonloppu käynnistyy perjantaina vapaiden harjoitusten merkeissä. Aika-ajo ja kisa ajetaan lauantaina, joista kisa klo 18.50 Suomen aikaa. Kisan ajanottoa on mahdollista seurata ilmaiseksi Superbiken MM-sarjan nettisivujen kautta, osoitteessa www.worldsbk.com


« Takaisin Uutisiin