Kallio Racing vahvisti paikkaansa MM-sarjan kärkikolmikossa

Etelä-Afrikan Sheridan Morais kiidätti Kallio Racingin Yamaha R6:n Assenissa viidenneksi ja nousi World Supersportin MM-sarjassa toiseksi. Niki Tuulen viikonloppu sujui alavireisesti.

Sheridan Morais näytti jälleen kuinka suomalaistiimin Yamaha lähtee viivalta ja nousi startissa kuudennesta ruudusta kolmanneksi. Hollannin Assenin legendaarisella radalla ajettu kauden neljäs World Supersportin kilpailu oli tiukka ja sijoitukset vaihtelivat tiuhaan. Morais taisteli koko kilpailun kärkijoukossa ja teki viimeisellä kierroksella ohituksen, joka nosti hänet viidenneksi.

”En ole tyytyväinen tulokseen, vaikka kilpailusuoritus oli varsin vahva. Meillä on töitä tehtävänä seuraavaa kilpailua silmällä pitäen, mutta olen varma, että pystymme parantamaan jatkossa. Olen todella tyytyväinen tiimiin ja sen työmoraaliin. Yamaha on toiminut hyvin ja odotan innolla seuraavaa kilpailua”, Morais sanoi kilpailun jälkeen.

Niki Tuuli lähti matkaan 13. ruudusta, nousi kilpailun alussa muutaman sijan, mutta kohtasi ruutulipun juuri pisteiden ulkopuolella sijalla 16.

”Koko viikonlopun oli liikaa puristusta, eikä ajaminen ollut ollenkaan sillä tasolla, millä sen pitäisi olla. Harmittaa todella paljon, mutta suunta on vain ylöspäin. Tiedetään kyllä miten saadaan vauhti takaisin kärkitasolle, joten katseet tulevaan. Iso kiitos tiimille siitä, että jaksavat uskoa minuun”, Tuuli totesi.

Tiimipäällikkö Vesa Kalliolla oli kaksijakoiset tunnelmat kilpailun jälkeen.

”Tultiin tänne kolmosena ja vitosena, lähdetään pois toisena ja kahdeksantena. Sheridan oli koko viikonlopun hyvässä vauhdissa, mutta mahdollisuudet ovat vielä parempaan. Hänen täytyy olla vielä aggressiivisempi ohitustilanteissa, niin pystytään kääntämään nämä taistelut voitoiksi. Nikillä oli huono viikonloppu ja ajaminen meni yliyrittämiseksi. Assen pitää nyt unohtaa ja lähdetään Imolaan tekemään ehjää viikonloppua, jolloin Niki pääsee taas omalle tasolleen ja sijoituksille, joilla hänen kuuluu olla”, Kallio sanoi.

 

Patova pisteille

 

Kimi Patova lähti World Supersport 300-luokan kilpailuun 28. ruudusta, mutta otti hyvän lähdön ja aloitti nousun kohti parempia sijoituksia. Tiukan kilpailun jälkeen nuorukainen oli maalissa 11.

”Uran ensimmäiset MM-pisteet, joiden takia olen tietenkin tyytyväinen. Viikonloppu oli vaikea moneltakin osalta, mutta kilpailussa pystyin nousemaan ja ajamaan tasaisen ajon. Hyvillä mielin voi lähteä kotiin ja Imolassa mennään sitten samalla kaavalla”, Patova totesi.

Kallio Racingin toinen 300-luokan kuljettaja renzo Ferreira oli kilpailun 18.

”Vaikea viikonloppu, mutta olen kuitenkin kilpailuun tyytyväinen, sillä pääsin maaliin ja sen myötä itseluottamukseni kasvaa seuraavaa kilpailua varten. Haluan kiittää koko tiimiä ja kaikkia tukijoitani, jotka mahdollistavat ajamiseni, Ferreira sanoi.

Kallio oli varsin tyytyväinen pikkuluokan kuljettajien suorituksiin ja uskoo parempiin tuloksiin jatkossa.

”Kiva huomata, että pikkuhiljaa luottamus pyörään kasvaa ja vauhti nousee. On todella tärkeä nähdä, että kova työ palkitaan ja luokan kärki on saavutettavissa.”

Seuraava kilpailu ajetaan Italian Imolassa 14. toukokuuta.

 

Tulokset World Supersport –luokka Espanja, Aragon

 

1. Kenan Sofuoglu, Turkki, Kawasaki

2. Lucas Mahias, Ranska, Yamaha

3. Jules Cluzel, Ranska, Honda

4. PJ Jacobsen, USA, MV Agusta

5. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, Yamaha

16… Niki Tuuli,Suomi, Yamaha

 

 

World Supersport MM-sarja pistetilanne 4/13

 

1. Lucas Mahias, Ranska, 65

2. Sheridan Morais, Etelä-Afrikka, 45

3. Roberto Rolfo, Italia, 41

4. PJ Jacobsen, USA, 39

5. Kyle Ryde, Englanti, 36

…8. Niki Tuuli, Suomi, 27

 

Tulokset World Supersport 300 –luokka

 

1. Scott Deroue, Hollanti, Kawasaki

2. Glenn Van Straalen, Hollanti, Honda

3. Alfonso Coppola, Italia, Yamaha

4. Borja Sanchez, Espanja, Yamaha

5. Dorren Loureiro, Etelä-Afrikka, Kawasaki

…11. Kimi Patova, Suomi, Yamaha

…18. Renzo Ferreira, Brasilia, Yamaha

 

World Supersport 300 MM-sarja pistetilanne 2/9

 

1. Scott Deroue, Hollanti, 50

2. Borja Sanchez, Espanja, 26

3. Alfonso Coppola, Italia, 21

4. Glenn Van Straalen, Hollanti,20

5. Daniel Valle, Espanja, Yamaha, 20

…17, Kimi Patova, Suomi, 5

… Renzo Ferreira, Brasilia, 0

 

Kuvat: Philippe Damiens

 

 

 

 

 

 


« Takaisin Uutisiin