Alastaron SM-osakilpailusta Tuulen nimiin uusi rataennätys sekä Superstock 600-luokan suomenmestaruus

ALASTARON SM-OSAKILPAILUSTA TUULEN NIMIIN UUSI RATAENNÄTYS SEKÄ SUPERSTOCK 600-LUOKAN SUOMENMESTARUUS

Kauden järjestyksessään neljäs SM-osakilpailu ajettiin Alastaron moottoriradalla kuluneena viikonloppuna. Kallio Racingin kuljettajakaarti koostui tällä kertaa viidestä kuljettajasta, jossa Superstock 600-luokassa Kallio Racingin nimen alla kilpaili Niki Tuulen lisäksi virolainen Hannes Soomer. KTM RC 390 Cup-luokassa Kallio Racingin kokoonpanossa nähtiin Niko Hämäläinen, Kimi Patova, Eero Koivusalo sekä itse tiimipäällikkö Vesa Kallio.

Lauantain aika-ajossa Tuuli veti pisimmän korren alittaessaan jo edellisvuonna tälle kirjatun rataennätyksen, HRP Suzukin Eemeli Lahden pidellessä kakkospaikkaa 0,7sek Tuulen aikaa perässä. Kolmanneksi nopein aika kellotettiin Soomerille, joka oli 1,2sek kärkiajasta.

Lauantain sprinttikisaa edelsi kova ukkoskuuro, joka kasteli radan läpikotaisin ja kilpailu startattiin tälle vuodelle jo tuttuun tapaan sadekelin renkailla. Soomer otti kärkipaikan heti kisan alussa mutta Tuuli pääsi pian kuittaamaan tämän. Tuuli johti kilpailua maaliin saakka, ja voitto tuli varmalla ajolla. Soomer taisteli Lahden kanssa sijasta 2, ja Lahden kaatuessa viimeisellä kierroksella maaliin tultiin järjestyksessä 1. Niki Tuuli 2. Hannes Soomer 3. Marko Vuorio.

Sunnuntain 16 kierroksen täyspitkä kilpailu päästiin ajamaan kauniissa poutasäässä. Tuuli otti jälleen johtopaikan, Soomerin tullessa kakkospaikalla Lahti perässään. Tuuli pisteli viime vuoden omiin nimiinsä kirjatun rataennätyksen uuteen uskoon lukemin 1.18.788. Myös Soomer piti hyvää vauhtia ja kilpailun alku oli miehelle vahva. Pääsuoran päässä sattunut linjavirhe kostautui ja mies ajoi radan pomppuihin, jonka seurauksena keula lähti alta. Soomer nosti pyörän pystyyn ja jatkoi kuitenkin ajoa, ja joukon hänniltä onnistui nousemaan vielä sijalle 6. kilpailun loputtua. Maaliin järjestyksessä 1. Niki Tuuli 2. Eemeli Lahti 3. Jasmin Sarjos

Uuden rataennätyksen lisäksi Niki Tuulen nimiin kirjattiin myös sunnuntaina varmistettu suomenmestaruus SM Superstock 600-luokassa. Myös tiimin KTM RC 390 Cup-luokan kuljettajat osoittivat kilpailukykynsä sekä nousujohteisen kehityksensä viikonlopun aikana, kun Niko Hämäläinen nähtiin jopa kahdesti podiumilla tämän napatessa sijan 2. lauantaina ja sunnuntaina sijan 3. Myös Kimi Patova ajoi sunnuntaina sijalle 2. Eero Koivusalo ajoi ensimmäisen starttinsa ja sijoittui 8:ksi.

”Niki ajoi juuri sillä tasolla millä häneltä odotettiinkin. Nikin osalta viikonloppu onnistui kyllä täydellisesti. Hannes osoitti myös ammattitaitonsa ajamalla kovia aikoja vaikka rata on hänelle täysin uusi. Harmi tietysti että sunnuntain kisassa tuli kaatuminen, mutta muuten viikonloppu oli loistava. Myös tiimin RC 390 kuskit ovat osoittaneet vauhtinsa ja on ollut hienoa nähdä pojat kärkitaisteluissa mukana. Oli myös hienoa saada Eero viivalle alkukauden vaikeuksien jälkeen”, Kallio summaa.