Kallio Racingin Thomas Gradingerille upea kolmas sija Assenissa

Kallio Racingin itävaltalaiskuljettaja Thomas Gradinger saavutti tänään Alankomaissa Assenin radalla ajetussa ratamoottoripyöräilyn Supersport-sarjan neljännessä MM-osakilpailussa upeasti kolmannen sijan. Sijoitus oli Gradingerin uran ensimmäinen palkintosija Supersport-luokassa ja samalla hän on ensimmäinen itävaltalainen kuljettaja kautta aikojen, joka on suoriutunut palkintosijoille WorldSSP -luokassa.

”Eilen aika-ajoissa meillä oli vaikeuksia ajoituksen kanssa, eikä lähtöruutupaikat olleet ihan sitä mitä lähdettiin hakemaan. Tänään kuitenkin Warm Up oli vahva ja kisasta voitiin odottaa hyviä tuloksia”, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

Thomas Gradinger saikin kilpailussa mahtavan lähdön ja ampaisi seitsemännestä lähtöruudusta hienosti kohti kärkeä. Kilpailun alussa pääryhmässä sijoituksista taisteli kymmenen kuljettajaa, mukana myös Kallio Racingin espanjalainen kuljettaja Isaac Viñales. Puolessa välissä kilpailua pääryhmä jakaantui ja kuusi kärkikuljettajaa irtaantui muusta porukasta. Thomas Gradinger taisteli hienosti läpi kilpailun ja nousi kolmannelle sijalle muutamaa kierrosta ennen maaliviivaa.

”Vaikka Cluzel ahdisteli vielä viimeisellä kierroksella, niin Thomas onnistui pitämään kolmannen sijan. Thomaksen uran ensimmäinen podium sijoitus maistui hyvältä täällä hyytävän kylmässä Assenissa. Mahtava kisa hänellä”, Vesa Kallio myhäilee.

Thomas Gradinger:
”Viikonloppu oli aika vaativa. Sääolot olivat erittäin konstikkaat, saimme vastaamme kaikkea vesisateesta lumisateeseen ja oli myös erittäin kylmä. Aika-ajoissa meillä oli epäonnea, punainen lippu ja lumisade häiritsivät, mutta mitään ei ollut vielä menetetty vaikka lähtöruutu oli seitsemäs. Sain kisassa hyvän lähdön ja pystyin nousemaan sijoituksissa ylemmäs, mutta koko kilpailu oli kovaa taistelua. Viimeisillä kierroksilla yritin vain pysyä kärkikaksikon vauhdissa mukana ja puolustaa kolmatta sijaani. Olin hyvin tyytyväinen ja olen valmis saavuttamaan lisää Imolassa. Haluan kiittää koko tiimiä, he tekivät uskomattoman hyvää työtä! Nyt olemme palkintosijoissa kiinni, seuraavaksi haluamme päästä palkintopallilla ylemmäksi!”

Isaac Viñales taisteli kuudennesta sijasta, mutta joutui vielä lopussa taipumaan kaksi sijoitusta ollen lopulta kilpailun kahdeksas. Loris Cresson pystyi parantamaan ajoaan kilpailussa ja hän kävi kovaa taistoa pistesijoista. Kilpailun päättyessä Cresson oli 13.

”Isaac oli kisan alussa hyvässä vauhdissa ja näytti siltä, että hän pystyy taistelemaan kärkiryhmässä koko ajan. Ihan ei kuitenkaan paukut riittänyt loppuun asti. Isaacilla oli selvästi pari kohtaa, missä hän hävisi kärjelle ja näihin meidän on löydettävä yhdessä ratkaisu, jotta jatkossa Isaac pystyy nostamaan itsensä myös podiumtaistoon. Toivotaan, että Imolassa sää suosii meitä paremmin,” tiimipäällikkö Vesa Kallio summaa.

Isaac Viñales:
”Lopputuloksesta huolimatta kilpailu ei ollut huono. Nyt tiedämme, mitä ongelmia meillä on työstettävänä ja Imolaan lähdemme entistä vahvempina!”

Loris Cressonin ongelmat pidon kanssa jatkuivat vielä Assenissa läpi viikonlopun.
”Ei olla löydetty ratkaisua sille, miten saataisiin Lorisille luottoa tällaisissa kylmissä olosuhteissa. Nyt meillä on ollut vaikeuksia kahdessa viime kisassa ja tähän täytyisi löytää jokin kompromissi”, Vesa Kallio pohtii.

Loris Cresson:
”Viikonloppu alkoi hyvin perjantaiaamuna, mutta sen jälkeen en saanut kierrosaikojani parannettua. Kisa meni hyvin ensimmäisen viiden kierroksen osalta, sen jälkeen takarenkaan pito väheni nopeasti ja minulla oli hankaluuksia ajaa kilpailu loppuun. Mutta nyt tiedämme mitä pitää vielä työstää Imolassa. Nähdään siellä!”

Kolmas sijoitus Assenissa nosti Thomas Gradingerin MM-pistetaistelussa neljänneksi. Isaac Viñales on MM-pisteissä 9. ja Loris Cresson 12. Neljän ajetun kilpailun jälkeen Kallio Racing on tiimipisteissä kolmantena.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Italian Imolassa 10. - 12.5.2019.